Kortnytt

Høgskolen i Østfold stenger e-post

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Østfold opplyser tirsdag på sine nettsider at de ansatte sin e-post tjeneste ble stengt ned samme dag kl 0745.

Høgskolen i Østfold

Dette er på grunn av «et verdensomspennende angrep på Microsoft sine Exchange-servere». Dette påvirker også studenter, som ikke får sendt e-post ut i verden.

Det er Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) som har varslet om sårbarheter i Microsoft Exchange. Høgskolen oppdaterte raskt med feilrettinger, og har benyttet seg av innleide sikkerhetseksperter for å gå igjennom serveren for å sjekke om de er berørt. For å være på den sikre siden må e-post tas ned, slik at dette arbeidet kan ferdigstilles, skriver høgskolen.

Ansatte vil dermed ikke få ny e-post i dag, og ikke få ny kalenderinvitasjoner.

Høgskolen opplyser at det i mellomtiden vil være mulig å benytte andre kommunikasjonsmetoder.

«Vi oppfordrer alle til å være pålogget alle disse, så andre kan få tak i deg på annen måte. Det er fullt mulig å ringe opp hverandre via Teams, og det er mulig å koble flere på en samtale i Teams når den er i gang. Studenter kan selvsagt benytte Canvas som vanlig i mellomtiden,» opplyser Høgskolen i Østfold.

Onsdag morgen er eposten fremdeles nede. Den vil bli satt opp på nytt fra torsdag klokken 8, informerer informasjonssjef Tore Petter Engen til Khrono.

(Amanda Schei og Hilde Kristin Strand / Khrono)

Saken er oppdatert 10.3 kl 10.02

Powered by Labrador CMS