Koronaloven forlenget

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortinget vedtok fredag å forlenge koronaloven til 27. mai. Forskrifter gitt med hjemmel i loven vil gjelde fram til samme dato.

Koronakomiteen på Stortinget avga innstilling 20. april og flertallet gikk inn for å forlenge kriseloven i en måned. Komiteleder og stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen sitter nærmest i bildet.

– Jeg er glad for Stortinget i dag med et klart flertall har vedtatt forlengelse av loven med én måned. Det er i samsvar med regjeringens forslag. Vi har sett at loven har vært viktig for samfunnets tilpasning av situasjonen, både for enkeltpersoner og næringsliv. Det er fortsatt behov for loven i en kort periode til, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Den særskilte stortingskomiteen som behandler saker vedrørende koronakrisen avga innstilling mandag 20. april. Flertallet i komiteen gikk inn for å forlenge loven i en måned fram til 27. mai, slik regjeringen ønsket.

Lovforslaget ble behandlet i Stortinget 21. april og var deretter til andregangsbehandling 24. april.

Flertallet er enig med regjeringen i at koronaloven har vært nødvendig i en tidlig fase etter utbruddet av covid-19, og mener loven har fungert etter hensikten. Det er fortsatt behov for loven, men flertallet uttrykker at loven må brukes med stor forsiktighet framover, og at det ikke vil støtte en eventuell forlengelse utover 27. mai.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS