koronatiltak

Lyser ut 50 millioner til nettbasert opplæring

Universiteter og høgskoler kan søke på 50 millioner kroner for å lage digitale studietilbud for permitterte og arbeidsledige.

Kompetanse Norge og Diku med direktør Harald Nybølet i spissen skal dele ut millioner til aktører som raskt klarer å stable digitale studietilbud på beina.
Kompetanse Norge og Diku med direktør Harald Nybølet i spissen skal dele ut millioner til aktører som raskt klarer å stable digitale studietilbud på beina.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kompetanse Norge og Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitet i utdanningen) lyser ut inntil 50 millioner kroner til utvikling av digitale tilbud for arbeidsledige og permitterte.

— Det er viktig at vi nå støtter utdanningsaktørene slik at de raskt kan få på plass fleksible utdanningstilbud som møter behovene, sier Harald Nybølet, direktør i Diku, i en pressemelding fra partene.

Raske tiltak prioriteres

Midlene skal brukes til å oppskalere eksisterende digitale tilbud på alle utdanningsnivåer. Utdanningstilbudene skal være arbeidsrettet og ha en definert målgruppe. Tilskuddet kan også gå til økt deltakelse eller tilpassing til nye målgrupper.

Det er tre søknadsfrister: 15. mai, 1. juni og 15. juni 2020. Vurdering av søknadene gjøres puljevis med utgangspunkt i fristene og så langt midlene rekker.

— Vi vil prioritere tiltak som kan settes raskt i gang, slik at de som er permitterte og arbeidsledige kan få opplæring og kompetansepåfyll så fort som mulig, sier Sveinung Skule, direktør i Kompetanse Norge.

150 millioner til kompetansekløft

Over 400.000 arbeidssøkende er registret hos Nav som følge av koronakrisen. Stortinget har bevilget 150 millioner kroner til tiltak for at flere av de som er permitterte og ledige kan få kompetansepåfyll. Regjeringen har fulgt opp dette og lagt ytterligere 40 millioner kroner inn i tiltak. Totalt er kompetansepakken på 190 millioner kroner. Av disse er 50 millioner satt av nettbasert opplæring.

— Vi må bruke tiden fremover på å ruste folk bedre for arbeidslivet etter at koronakrisen er over. Vi må gå bort fra et system der vi først utdanner oss og jobber etterpå, og over til å jobbe og utdanne oss hele livet. Derfor skal vi gjøre utdanning mer tilgjengelig for voksne med familie, stasjonsvogn og jobb, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Disse kan søke:

  • Tilbydere av videregående opplæring
  • Offentlige og private fagskoler
  • Høgskoler med akkrediterte studietilbud
  • Akkrediterte universiteter og høgskoler
Powered by Labrador CMS