Oslomet

Mener styreleder bør gå

Saken om OsloMets campus på Romerike handler mest om slakting av den gamle Høgskolen i Akershus, mener professor Gunnar H. Gundersen.

Gunnar H. Gundersen ville samle campus der flystripa på Kjeller ligger. Nå er han svært kritisk til OsloMet-ledelsens håndtering av Kjeller-saken.
Publisert Oppdatert

Når styret ved OsloMet har møte 17.juni, er valg blant de fire alternativene for campus på Romerike en av sakene på dagsorden. I mai sa styret at man på Romerike skal ha studieprogrammer som har sin faste tilhørighet der. Helst skal alle fakulteter være fysisk tilstede på ny campus, men det er ikke et absolutt krav, så lenge de har aktivitet der.

De fire alternativene man skal diskutere, er to på Ahus, et på Jessheim og et i Lillestrøm.

Gunnar H. Gundersen er professor ved OsloMet, stasjonert på Kjeller, og har vært instituttleder der. Han er svært kritisk til prosessen.

— Dette er et dårlig stykke arbeid fra styre og ledelse. Det som nå kommer viser jo hvor elendig hele styrevedtaket som ble fattet i mars i fjor var, sier han til Romerikes Blad.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Kampanje

OsloMet hadde en reforhandlet avtale med Hemfosa om å leie på Kjeller. Men etter at rektor Curt Rice først foreslo at OsloMet skal samlokaliseres i Oslo, vedtok styret at universitetet skal ha to campus: I Oslo og på Romerike - men ikke på Kjeller.

Gundersen mener at man nå ender opp med halvparten av alt.

— Dette handler mest om å slakte det som var Høgskolen i Akershus, og det er ikke i tråd med intensjonsavtalen ved fusjonen med Høgskolen i Oslo. At man klarer kjøre slike prosesser og håndterer dette så dårlig, bør etter min mening føre til at styreleder for OsloMet, Trine Syvertsen går av, sier han til Romerikes Blad.

— Styreleder og rektor hadde lenge kjørt en kampanje for å flytte fra Kjeller, på tross av en god leieavtale, mener han.

Vil ha ny dialog med gårdeier

Som Khrono har skrevet, skal Universitetet i Oslo (UiO) etablere seg på Kjeller. Gundersen stiller spørsmål ved om det har noe med saken å gjøre, og viser til at styreleder Trine Syvertsen er ansatt som professor ved UiO.

— Det må gå an å stille spørsmålet når man har endt opp med det jeg vil kalle så idiotiske vedtak som i denne saken. Det kan godt hende at det er nettopp UiO som skal inn i lokalene OsloMet har sagt opp avtalen for, sier professoren.

Han mener OsloMet bør gå i dialog med Hemfosa på nytt. Hemfosa truet som kjent med søksmål etter at universitetet ikke ville forlenge avtalen, men partene kom til forlik før saken endte i retten.

Syvertsen: Lojalitet til OsloMet

— Spekulative og urimelige påstander, skriver Trine Syvertsen i en epost til Romerikes Blad.

— Styret og administrasjonen ved OsloMet arbeider hele tiden målbevisst for å realisere styrevedtaket fra mars i fjor om en fullverdig, ny campus Romerike. Min lojalitet som styreleder er selvfølgelig til OsloMet og ingenting annet. Hvor stor den nye campusen vil bli og hvilke fagretninger som vil være der, vil vedtas av styret basert på de kriteriene styret velger og de økonomiske rammene vi må holde oss innenfor. Hvilket alternativ vi lander på, vil den videre styrebehandlingen avgjøre.

Powered by Labrador CMS