kunnskapsavisen

NHH inn på eiersiden i Khrono

Norges handelshøyskole (NHH) blir den ellevte institusjonen som nå er med og finansierer avisen.

Rektor Øystein Thøgersen (til venstre) signerer på papirene som sier at også NHH nå er med på å finansiere kunnskapsavisen Khrono. Her sammen med styreleder i Khrono, Tore Tungodden .
Publisert Oppdatert

Rektor Øystein Thøgersen signerte onsdag papirene på at Norges handelshøyskole (NHH) nå går inn med 300.000 kroner årlig i Khrono.

— Khrono fyller en viktig funksjon ved sin brede og omfattende dekning av nyheter fra UH-sektoren. NHH ønsker derfor å bidra til at Khrono kan styrke arbeidet ytterligere, noe som vil øke interessen for og kunnskapen om vår sektor, sier NHH-rektor Thøgersen.

— Glad de er med i videre Khrono-satsing

Også styreleder i Khrono, Tore Tungodden, er godt fornøyd med avtalen som onsdag ble signert.

— Styret har ambisjoner om å videreutvikle Khrono som en nasjonal universitetsavis med internasjonale ambisjoner. NHH er en nasjonal institusjon med en sterk internasjonal profil som gjør at vi er veldig glade for at de er med på en videre Khrono-satsing, sier Tungodden. Han legger til:

— Det er viktig for styret å ha med de institusjonene som er interesserte i å realisere strategien til Khrono, og det oppfatter vi at NHH er.

Khronos styre skal formelt godkjenne avtalen med NHH på neste styremøte, opplyser Tungodden.

Elleve finansierer avisen

Khrono ble lansert i april 2013 og var den gang eid av Høgskolen i Oslo og Akerhus.

«Nye» Khrono ble stiftet i september 2019 gjennom en samarbeidsavtale mellom OsloMet, Universitetet i Bergen, UiT Norges arktiske universitet, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og NTNU. Nord universitet kom til noe senere.

Nå er altså også NHH med å finansiere avisen.

Ny eierskapsmodell utredes

Onsdag var det også styremøte i Khrono.

En av orienteringssakene var arbeidet som nå er satt i gang hvor ny eierskapsmodell utredes.

Powered by Labrador CMS