Korona

Norce trekker permittering av ansatte

Etter protester fra Forsker­forbundet trekker Norce tilbake permitterings­varselet for 13 ansatte, opplyser fagforeningen.

Forskningsinstituttet trekker tilbake 13 permitteringsvarsler. Avbildet er administrerende direktør i Norce, Elisabeth Maråk Støle.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to uker siden varslet forskningsinstituttet Norce at de hadde sendt ut permitteringsvarsel til rundt 40 ansatte. Begrunnelsen var forskjøvede og avsluttede kontrakter som følge av koronakrisen.

I forrige uke stilte de ni fagforeningene som er representert ved instituttet med over 1000 ansatte spørsmål ved om det er en reell sammenheng mellom koronapandemien og alle permitteringsvarslene.

— Flere som har mottatt permitteringsvarsel har tatt kontakt med oss fordi de selv ikke opplever at de har fått sin arbeidssituasjon endret av koronakrisen, sa Atle Blomgren, leder for Forskerforbundet ved Norce, på vegne av alle fagforeningene.

— Fornuftig

Nå trekkes permitteringsvarselet for flere av de ansatte, opplyser tillitsvalgt i Forskerforbundet, Gisle Andersen, til Klassekampen.

– Det er fornuftig av arbeidsgiver å være måteholden med bruk av kriseløsninger i en slik situasjon vi er i nå, sier Andersen til avisa.

Ifølge Klassekampen fikk ti ansatte beskjed på fredag at permitteringsvarselet var trukket tilbake, før ytterligere tre ansatte fikk beskjed senere på dagen.

Etter det Klassekampen kjenner til var det forskere med liten portefølje som skulle permitteres, mens forskere med store og godt betalte oppdrag skulle få fortsette.

– Vi reagerte på at permitteringene systematisk var rettet mot forskere med en ikke-ideell prosjektsituasjon. I vår verden svinger dette. Forskerne har store oppgaver, for så å bruke tid på å søke nye midler, sier Andersen til Klassekampen.

— Krevende situasjon

Flere av de Khrono har vært i kontakt med mener de nye reglene har gjort det enklere å permittere, og at Norce-ledelsen nå benytter seg av muligheten.

2018 ga Norce et negativt resultat på 38,7 millioner kroner, ifølge opplysninger på deres egne hjemmesider.

HR-direktør i Norce opplyser at 85 ansatte fikk permitteringsvarsel i mars, fordelt på 58 årsverk.S

– Vi er i en krevende situasjon, og dette er vanskelige vurderinger. Permitteringsvarslene er gjennomgått på nytt, og det viser seg at vi har gjort feil. Det beklager vi, sier HR-direktør Christina Brunner til Klassekampen.

Hun sier at Norce er nødt til å permittere ansatte fordi virksomheten rammes av koronakrisen.

Powered by Labrador CMS