I 2018 takket Simon Geir Møller nei til jobben som direktør for Universitetet i Oslos storprosjekt, UiO:Livsvitenskap. Foto: St. John's University

Møller blir toppleder på St. John's University

Fast ansatt. Simon Geir Møller er oppnevnt som provost og akademisk viseadministrerende direktør ved det amerikanske St. John's universitetet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simon Geir Møller er oppnevnt som provost og akademisk viseadministrerende direktør ved St. John's universitet i Queens fra 1. juli, en stilling han har vært konstituert i siden 1. juli 2018.

Fakta

Simon Geir Møller

Provost ved St. John's University i New York.

Tidligere professor i biologi ved Universitetet i Stavanger (UiS), samt dekan for MatNat-fakultetet.

Grunnlegger av UiS-senteret Centre for Organelle Research.

— Det siste året har mange av oss jobbet tett på Møller i hans konstituerte rolle, og han har bevist sine evner i å lede utvikling og styre våre akademiske programmer og entreprenør-initiativer, sier administrerende direktør ved St. John's, Conrado Gempesaw, i en pressemelding.

Nordmannen har bachelorutdanning i bioteknologi fra Leeds universitet i Storbritannia, og master fra Imperial College i London. Han tok doktorgraden sin i plantebiologi ved Leeds universitet og har studert ledelse og ansettelsesjuss ved Universitetet i Stavanger. Siden 2011 har han bodd og jobbet i New York.

Møller ble i april 2018 tilbudt jobben som ny direktør for Universitetet i Oslos storprosjekt, UiO:Livsvitenskap, men takket nei.

— Det var og er en veldig spennende stilling, og en som passet meg utmerket. Jeg liker fremdeles å bedrive forskning, og har sansen for den tverrfaglige tilnærmingen, sa biologiprofessoren til Khrono i juni 2018.

Selv om han da sa at lønnsnivået i stillingen ikke var avgjørende for beslutningen om å takke nei, innrømmet Møller at det var viktig. UiO kunne da opplyse at Carl Henrik Gørbitz, som i stedet fikk jobben, ville få en brutto lønn på 950.000 kroner i året.

Ifølge en oversikt i amerikanske Chronicle of Higher Education fra 2016 var medianlønnen for provost-stillinger ved forskningsuniversiteter som St. John's da på rundt 350.000 dollar, i underkant av 3 millioner norske kroner.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS