Kortnytt

Ny direktør ved Nansensenteret

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Tore Furevik begynner som ny direktør ved Nansensenteret fra 1. juli. Han kommer fra stillingen som direktør ved Bjerknessenteret og har siden 2018 også vært klimadirektør ved Universitetet i Bergen.

— Med sin meget relevante vitenskapelige bakgrunn og ledererfaring er vi sikre på at Tore Furevik vil være en direktør som vil videreutvikle senteret, og utnytte de vitenskapelige og samfunnsmessige mulighetene og fremtidige behov for kunnskap frembrakt av forskere ved Nansensenteret, sier styreleder Robert Bjerknes.

Tore Furevik har fått ny jobb. Arkivbilde.

Furevik ble professor i oseanografi i 2005.

I en pressemelding fra Nansensenteret sier Furevik at han tror han aldri har vært mer motivert for en jobb.

— Dette er ikke bare fordi min vitenskapelige interesse passer veldig godt sammen med senterets, men også fordi jeg ser et stort potensiale for at senteret kan være en mer synlig aktør på den nasjonale scenen, og ta en mer aktiv del i Norges og Europas arbeid mot en grønn og klimasterk framtid. Nansensenteret må bli en foretrukket forskningspartner for offentlige og private institusjoner, og vi bør arbeide for et slikt mål, sier han.

Nansensenteret er en av fire samarbeidsparter i Bjerknessenteret for klimaforskning, sammen med Universitetet i Bergen, Norce og Havforskningsinstituttet.

(Hege Larsen/ Khrono)

Powered by Labrador CMS