ansa

Ny leder for norske studenter i utlandet

Lørdag ble Morgan Alangeh valgt som ny president og øverste politiske talsperson i ANSA for det kommende året.

Morgan Alangeh ble denne helgen bli valgt til ny ANSA-president.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen avholder ANSA (Association of Norwegian students abroad) sin 64. generalforsamling, på Økern i Oslo. Lørdag ble Morgan Alangeh valgt som ny president og øverste politiske talsperson i ANSA for det kommende året.

— Det er med stor ydmykhet at jeg takker for tilliten jeg har blitt vist ved dette valget, og det tar jeg ikke lett på, sier sier Morgan Alangeh, nyvalgt president i ANSA i en pressemelding. Han fortsetter:

— Det viktigste ANSA har gjort denne helgen er likevel å godta en veldig solid plattform for det kommende året med bred støtte i organisasjonen. Jeg gleder meg til å jobbe med denne plattformen frem til neste Generalforsamling.

Les også: Innstilt som ny leder av ANSA

Efaring fra Kina

Alangeh har snart en mastergrad i samfunnsøkonomi og statsvitenskap fra Bocconi universitetet i Milano, i tillegg til å ha vært utvekslingsstudent i Kina. Det siste året har han sittet i ANSA sitt hovedstyre.

— Vi står mildt sagt ovenfor store utfordringer i det kommende året når det kommer til internasjonal mobilitet under en pandemi, og vi studenter i utlandet har kjent dette på kroppen mer enn de fleste. Det er fortsatt norske studenter som sitter fast i utlandet og mye usikkerhet rundt rammene rundt mange studier. Dette er ting vi vil fortsette å ta fatt på, slik at ingen studenter skal føle at utdanningsløpet deres er truet, sier Alangeh, i følge pressemeldingen.

Med seg på laget får ANSAs nye president et hovedstyre bestående av nåværende- og tidligere utenlandsstudenter med studiebakgrunn fra store deler av verden. Sammen ser de frem til å realisere ANSAs nylig vedtatte strategi og nye politiske prioriteringer det kommende året.

Powered by Labrador CMS