Kortnytt

Nytt studietilbud innen sykepleie

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord universitet tilbyr fra høsten 2021 et nytt studietilbud innenfor sykepleie, der studentene kan følge teoriundervisning via nett og bruke fire år på å oppnå bachelorgraden.

I tillegg vil det bli stilt krav om regional tilhørighet. Dette vil sikre lokale søkere studieplasser, skriver Nord universitet i en egen nyhetsmelding.

Dette nye tilbudet vil gi opp mot 40 nye studieplasser.

Samarbeid med fylkene

Etableringen av studietilbudet er et resultat av samarbeid mellom Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland og Nord universitet, gjennom samarbeidssatsingen Sykepleier i Nord.

Les også: Oppretter sykepleier­utdanning på Helgeland

Prosjektet har fått seks millioner kroner i tildeling fra de to fylkesmennene. Dette blir et unikt tilbud som skal bidra til lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene.

— Nord universitet er glade for å kunne tilby en slik utdanning i samarbeid med Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland. Vi får nå også mulighet til å sikre at lokale søkere får studieplass. Det er viktig for lokal kompetanseutvikling, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet.

— Vi står i fare for å mangle mange sykepleiere om få år. Derfor er det gledelig at vi gjennom dette samarbeidet bidrar til å sikre lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene, sier fylkeslegene Jan Vaage og Morten Juul Sundens. De to er fylkeslege i henholdsvis Trøndelag og Nordland.

Avhenger av praksisplasser

Nord universitet jobber for at det nye tilbudet skal kunne tilbys alle regionene i sitt nedslagsfelt fra høsten 2021. Men dette avhenger blant annet av tilgangen på praksisplasser.

Universitetet forteller at de skal i dialog med kommunene og helseforetakene for å se på se på muligheten for flere praksisplasser.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS