forsker grand prix

Se finalen direkte lørdag kveld

12 talentfulle forskertalenter skal slåss om å vinne Forsker Grand Prix. Finalen følger du her lørdag kveld.

Søvnforsker Daniel Vethe vant Forsker grand Prix i 2019. Lørdag kveld kan du følge med og se hvem som blir årets vinner.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Finalistene til Forsker Grand Prix

  • Vinneren i delfinalen i Tromsø var Raphaelle Descoteaux, og den andre som skal være med til finalen førstkommende lørdag i Trondheim er Bente Johnsen.
  • Vinneren i Bergen ble Tora Söderström Gaden, fra Griegakademiet, UiB og Norce. Sammen med Gaden skal Ragnhild Gya til finalen på lørdag.
  • Fra Oslo gikk delfinalistene Arvid Nikolai Kildahl og Katrine Rolid, begge to fra Universitetet i Oslo (UiO) videre til finalen lørdag i Trondheim.
  • Fra Stavanger var det Ida Sjursø fra Læringsmiljøsenteret gikk av med seieren i regional finale i Forsker Grand Prix. Sammen med Marianne Bore Haarr, skal hun representere Stavanger-regionen i den nasjonale finalen
  • Vinneren i Agder var Beate Goldschmidt-Gjerløw. Hun får med seg til finalen Karl Olav Segrov Mortensen.
  • Fra Trondheim ble Vilde Bråten nummer to i delfinalen, mens Håkon Magnar Skogstad vant.

(Oppdatert med ny youtube-sending, finalen ser du nederst fra 19.00)

56 forskertalenter i seks byer har konkurrert om å nå finalen i Forsker Grand Prix førstkommende lørdag.

Nå er 12 valgt ut fra delfinaler i byene Oslo, Stavanger, Bergen, Tromsø, Trondheim og Kristiansand.

Hele ni kvinner

Blant årets finalister er det ni kvinner og tre menn.

Du finner forskere innenfor de fleste sjangere, fra mobbing, musikk, nanoteknologi og mye mer.

Finalistene er:

Raphaelle Descoteaux, Bente Johnsen, Tora Söderström Gaden, Ragnhild Gya, Arvid Nikolai Kildahl, Katrine Rolid, Ida Sjursø, Marianne Bore Haarr, Beate Goldschmidt-Gjerløw, Karl Olav Segrov Mortensen, Vilde Bråten og Håkon Magnar Skogstad.

En del av forskningsdagene

Forskningsdagene arrangeres fra 16. - 27. september. Forsker Grand Prix er et av de viktige arrangementene under disse dagene.

Årets delfinaler i Forsker Grand Prix arrangeres i Tromsø, Trondheim, Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bergen. Den store finalen arrangeres i Trondheim.

Forskningsdagene hentet Forsker Grand Prix-konseptet til Norge i 2010, og forskningsmiljøene i Bergen, Trondheim og Stavanger var med fra starten. Siden har både Oslo, Tromsø og forskningsmiljøene i Agder og Telemark deltatt.

Les også:

Finale i Trondheim

Felles for alle deltakerne er at de er godt i gang i arbeidet med doktorgraden sin, men har ennå ikke disputert. Hver deltaker forbereder to presentasjoner på fire minutters lengde av sitt eget forskningsprosjekt.

Her kan du se finalen lørdag 26. september fra klokken 18.00:

Powered by Labrador CMS