toppledelse

Silje Fekjær ansatt som prorektor ved OsloMet

Styret ved OsloMet ansatte torsdag Silje Fekjær som prorektor for utdanning ved OsloMet.

Silje Fekjær fortsetter i stillingen hun fungerer i, som prorektor for utdanning. Det vedtok styret ved OsloMet torsdag.
Publisert Oppdatert

Silje Fekjær har fungert i stillingen som prorektor for utdanning ved OsloMet siden sommeren 2022, da daværende prorektor Nina Waaler sluttet for å bli tilsynsdirektør i Nokut.

Hun fungerte også i stillingen i noen måneder fra august 2021 da Waaler steppet inn som fungerende rektor etter at Curt Rice sluttet for å bli rektor ved NMBU.

Det var i alt seks søkere til stillingen.

Vil jobbe for studenttrivsel

Før hun ble fungerende prorektor var Fekjær professor ved Senter for profesjonsstudier, der hun også har fungert som senterleder. Hun har doktorgrad i utdanningssosiologi fra Universitetet i Oslo.

– Det er særlig viktig for meg å jobbe for at studentene våre skal trives bedre, for at vi skal få til å løfte enda flere studenter faglig, og for at underviserne våre skal få uttelling for å prioritere undervisning. Etter å ha jobbet lenge med å forske på utdanning og å undervise selv, har jeg opplevd det som virkelig meningsfullt å få være med på å lede utdanning og se universitetet fra et annet perspektiv, sier Fekjær, ifølge OsloMets ansattesider.

Rektor Christen Krogh er glad for å beholde Fekjær i toppledelsen ved universitetet.

– Som prorektor for utdanning er Silje ansvarlig for OsloMets samlede studieportefølje. Hun har lang fartstid fra OsloMet og kjenner våre utdanninger svært godt. Hun har dessuten i to perioder fungert i prorektorstillingen. Jeg kan vanskelig tenke meg noen bedre kandidat for denne jobben, sier han.

Flere prorektor-utlysninger

Stillingene som prorektor for forskning og utvikling er lyst ut, og det er også den nye stillingen som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid.

Til disse to stillingene meldte det seg til sammen 20 søkere og ansettelse skal skje i OsloMet-styret 24. mars.

Powered by Labrador CMS