Debatt Johannes Banggren

Stor takk til UiB for en trygg og god start på fadderuken

Antibac, koronavennlige leker og moderate mengder alkohol, kombinert med hyggelige og strenge faddere møtte Banggren da han mandag startet studiene ved Universitetet i Bergen.

I Nygårdsparken i Bergen koser både nye studenter og fastboende seg i solen onsdag i fadderuken - med god avstand.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Push-varslingene tikker inn på mobilen med haglende kritikk mot fadderuken. Det er ganske tydelig hvilken side mediene har tatt på denne saken. Ja, det kan være bekymringsverdig å la hundretalls unge voksne mennesker omgås med store mengder alkohol. Det høres rett og slett ut som en oppskrift på kaos. Nyhetsbilde reflekterer derimot ikke det jeg har opplevd denne uken.

Som førsteårsstudent på det humanistiske fakultet ved Universitetet i Bergen, hadde jeg også en del bekymringer før denne uken. Det å starte på en ny institusjon med nye mennesker kan være litt skremmende, derfor var jeg overlykkelig over at vi fikk muligheten til å kunne gjennomføre fadderuken. Dette er den aller første og største muligheten for nye studenter til å bli kjent med andre medstudenter, campus og byen.

Jeg vil derfor berømme UiB for et fantastisk godt og profesjonelt opplegg.

Johannes Banggren, Høyre studenterforening i Bergen

Mitt første møte med faddergruppen var snille, hyggelige og strenge faddere. Ja, det var også en stor flaske med Antibac. Det som fulgte etterpå var moderate mengder alkohol, en meter avstand og selvsagt enda mer Antibac. Alt dette var samtidig som vi lekte korona-vennlige leker og ble kjent med hverandre. I byen og parkene sto det studenter fra fadderstyret som passet på at regler ble overholdt og at alle fadderbarna hadde det bra.

Jeg vil derfor berømme UiB for et fantastisk godt og profesjonelt opplegg. Det vi ser rundt om i landet nå er variert fokus på både planlegging og gjennomføring. Derfor er det veldig viktig å gi UiB, og andre utdanningsinstitusjoner som følger regjeringens og myndighetenes retningslinjer den respekten og hyllesten dem fortjener.

Jeg retter derfor en spesiell takk til rektor, fadderstyret og resten av fadderne for at jeg og mine medstudenter har fått en trygg og god, og ikke minst en cPorona-vennlig studiestart!

Powered by Labrador CMS