Julie Størholdt Iversen (25) vil gjerne ha ett år til i ledelsen av Norsk studentorganisasjon. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Tar gjerne et år til i NSO-ledelsen

Valg. Den tidligere OsloMet-studenten, Julie Størholdt Iversen (25), ønsker gjenvalg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julie Størholdt Iversen (25) har vært fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig hos Norsk studentorganisasjon (NSO) i snart ett år.

Nå nærmer det seg landsmøte i NSO og Iversen kjenner på at det er så mange saker hun brenner for og sitter midt oppe i, som hun gjerne vil jobbe videre på. Derfor stiller hun til valg for ett år til i samme posisjon.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Det nye lovforslaget har topprioritet

— Hva er den aller viktigste saken?

— Uten tvil revidering av universitets- og høgskoleloven, sier Iversen.

Hun trekker fram at de nye forslagene inneholder mye bra for studentene, men at det også mangler en god del på på området, og at NSO har spilt inn mange forslag.

— Utfordringene finner vi kanskje særlig på området læringsmiljø. Læringsmiljø har fått et eget kapittel og det er fint, men det som står der er for lite forpliktende etter vårt syn, sier Iversen.

Og hun legger til:

Utfordringene finner vi kanskje særlig på området læringsmiljø.

Julie Størholdt Iversen

— Når det gjelder loven er det viktigste at vi jobber for et godt resultat når det kommer til studentenes rettigheter knyttet til læringsmiljø, undervisning og vurdering. Det er viktig at vi jobber godt med dette i tiden framover inntil den nye loven er vedtatt av Stortinget, legger hun til.

— Dette og andre saker for studentene, kanskje særlig digitalisering, og da ikke så mye digitalisering knyttet til loven, men det er viktig at vi generelt at vi jobber med det når sektoren selv er så opptatt av temaet. I tillegg blir kompetansereformen og videre oppfølging av Markussen-utvalgets forslag i NOU 2019:12 viktig, understreker Iversen.

— På tide å utarbeide eget politisk dokumentfor digitalisering

Iversen forteller at hun også er opptatt av de mulighetene som ligger i fornuftig bruk av digitalisering for å bedre utdanningskvaliteten og tilrettelegging generelt for studentene.

— Det er nok også på tide at NSO utarbeider sitt eget politiske dokument for dette og utvikler det, slik at det er mer moderne, konkret og oppdatert med tanke på de utfordringer som ligger foran oss, sier Iversen.

Simen Tjølsen Oftedahl (25) stiller også til valg som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO).

— Det kan se ut som det blir valgkamp på den posten du helst vil ha. Hva tenker du om det?

— Det syns jeg er helt fantastisk. Læringsmiljø er min hjertesak, og det varmer dypt inn i sjela at andre også brenner for dette.

Barnevernspedagog

Jule Størholdt Iversen er født og vokst opp i Halden og er utdanna barnevernspedagog, med en bachelor fra OsloMet.

Et sted hun også hadde studentpolitiske verv. Hun har sittet som læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet ved OsloMet, i universitetsstyret til OsloMet og i læringsmiljøpolitisk komité i NSO, før hun valgte seg den nasjonale studentpolitiske arenaen.

— Hva tenker du rundt karriereframtid?

— Si det. Det er svært mange valgmuligheter. Jeg har lyst til å ta master etterhvert også, men akkurat nå har jeg mest av alt lyst til å bruke engasjementet mitt ett år til på heltid for studentene, sier Iversen.

Disse stiller også til valg

Powered by Labrador CMS