Nyansettelser

Tre kvinner inn i topp­ledelsen til USN

Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge har 7. mai vedtatt å ansette to nye kvinnelige direktører og en ny kvinnelig dekan.

Nye toppledere ved USN, f.v: Gro Bratsberg, Pia Bing-Jonsson og Vibeke Bredahl.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et ekstraordinært styremøte torsdag har styret ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) ansatt tre personer i sin toppledergruppe.

– Vi har vært så heldige at vi har kunnet velge blant flere godt kvalifiserte søkere. Den nye ledergruppen vil representere både kontinuitet og fornyelse, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

Ny infrastrukturdirektør er Gro Bratsberg. Hun kommer fra jobben som direktør for eiendomsutvikling og forvaltning i Statsbygg, hvor hun har jobbet i forskjellige stillinger siden 1995.

— Jeg gleder meg veldig. Jeg har fulgt universitet- og høgskolesektoren i mange år, og det virker spennende å jobbe i grensesnittet mellom akademia og administrasjon, sier Bratsberg.

Det er uvisst når hun starter i stillingen.

Bratsberg er utdannet maskiningeniør fra daværende Horten ingeniørhøgskole, og sivilingeniør i maskin- og kuldeteknikk fra NTNU (daværende NTH).

Ansetter ny dekan

Ny dekan ved fakultet for helse- og sosialvitenskap er Pia Bing-Jonsson. Hun kommer fra stillingen som visedekan for profesjonsutdanningen ved samme fakultet. Bing-Jonsson er utdannet sykepleier fra daværende Høgskolen i Vestfold, med doktorgrad fra Universitetet i Oslo.

«Hun har jobbet mye med utdanningskvalitet i USNs helse- og sosialfaglige utdanninger, og vært en pådriver for å prøve ut nye undervisnings- og formidlingsformer som omvendt klasserom og podcast», skriver USN i pressemeldingen.

Ansetter ny studiedirektør

Vibeke Bredahl blir ny studiedirektør, en stilling hun har fungert i siden 2018. Hun startet som studieveileder på daværende Høgskolen i Vestfold i 2007, og har også jobbet i rektors stab. «Bredahl har ledet arbeidet med å tilby studentene alternative undervisnings- og eksamensformer under koronapandemien, da USNs campuser ble fysisk stengt», skriver USN i pressemeldingen.

I tillegg blir Morten Christian Melaaen tilbydt et nytt åremål i sin nåværende stilling som dekan ved fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag.

De to gjenstående lederstillingene blir trolig avklart i ordinært styremøte 12. juni. Da ansettes etter planen ny forskningsdirektør, samt dekan ved fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap.

Powered by Labrador CMS