Tidligere dekan ved Høgskulen i Volda, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, har via Samfunnsviterne levert klage på omplasseringen av henne og krever jobben tilbake. Foto: Høgskulen i Volda

Dekan klager på omplassering i Volda

Arbeidsmiljø. Audhild Gregoriusdotter Rotevatn klager på omplassering ved Høgskulen i Volda og krever stillingen som dekan tilbake. Saken kan ende med søksmål.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist lørdag ble det kjent at Høgskulen i Volda benytter seg av arbeidsgivers styringsrett og foretar en midlertidig omplassering av dekan ved mediefag, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Dekanen meldte allerede den gang at hun var uenig i omplasseringen som hadde virkning fra mandag 12. august. Fra denne dagen ble stillingen hennes tvangsplassert inn i den sentrale høgskoleledelsen.

Rotevatn skal blant annet fortsette arbeidet med å realisere det nye mediehuset i Volda, ifølge høgskolens nettsider.

En midlertidig omplassering kan kun vare i seks måneder.

Vi mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse.

Geir Waage Aurdal

Arbeidsmiljøkonflikten ved Avdeling for mediefag har pågått en god stund og det var Khrono som først omtalte den.

Vil ha jobben tilbake

I dag, fredag 16. august, ble det kjent via Dagens Næringsliv at Rotevatn nå klager på omplasseringen og krever stillingen som dekan tilbake.

Rotevatn har tidligere blitt representert av advokat Terje Lerheim, men nå er det seniorrådgiver Geir Waage Aurdal ved arbeidslivsavdelingen til fagforeningen Samfunnsviterne, som er tilsluttet hovedorganisasjonen Akademikerne, som uttaler seg på vegne av den omplasserte dekanen Gregoriusdotter Rotevatn.

Waage Aurdal bekrefter overfor Khrono fredag kveld at han er korrekt sitert i DN, men ønsker ikke å uttale seg utover dette.

— Vi mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse. Det er gjort av relevant myndighet, men på feil måte, sier Waage Aurdal til DN, og han gjør det klart at de krever at høgskolen gjør om vedtaket.

Rektor og styreleder Johann Roppen sier til Khrono at de mottok klagen fredag ettermiddag, og har ikke så mye å svare fredag kveld.

— Dette må vi få svare på over helga, sier han.

Nytt styre behandler klagen

Høgskolestyret som hittil har behandlet arbeidsmiljøkonflikten og saken med dekan Rotevatn har nå gått av. Fra 1. august har Høgskulen i Volda fått nytt styre, og det er de som skal behandle klagen.

Rektor Johann Roppen er fortsatt styreleder og Inger Østensjø er den eneste som er igjen av det tidligere styret.

Det første ordinære styremøtet ved Høgskulen i Volda i høst er 12. september. Rektor og styreleder Roppen kan fredag kveld ikke svare på om det vil bli kalt inn til ekstraordinært styremøte i anledning dekanens klage.

Det nye styret ved høgskolen skal behandle klagen, og dersom de opprettholder vedtaket om omplassering kan klagen sendes videre til Kunnskapsdepartementet.

Hvis departementet også slutter seg til vedtaket, kan Rotevatn gå rettens vei for å få stillingen tilbake.

Studiestart med statsråden

Førstkommende tirsdag, 20. august, er det studiestart ved Høgskulen i Volda og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø vil være til stede, sammen med 500-800 studenter, ansatte og gjester som tradisjonelt pleier å være til stede.

Dosent Odd Ragnar Hunnes er fra 12. august konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS