Universitetslektorer ved OsloMet kan ikke melde seg på til å bli meritterte undervisere. Foto: Sara Johannessen

Universitetslektorer ikke kvalifisert til merittering som underviser ved OsloMet

Merittering. Som personalledere finner vi det vanskelig å akseptere at OsloMet har valgt å utestenge halvparten av de tilsatte i undervisningsstillinger fra å bli meritterte undervisere, skriver tre studieledere ved OsloMet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det første du møter som ansatt ved OsloMet når du kommer på jobb og skal logge deg på internsidene er spørsmålet «Er du god på undervisning?» og oppfordringen til å søke innen fristen 1. mai.

For mange av våre ansatte vil svaret på spørsmålet være ja, men på oppfordringen nei. De er ikke kvalifisert til å søke merittering som underviser, fordi de er universitetslektorer.

Som personalledere finner vi det vanskelig å akseptere at OsloMet har valgt å utestenge halvparten av tilsatte i undervisningsstillinger.

Hege Løberg, Ulrika Oterholm og Unn Christin Håvie

Vi har fått med oss tidligere innlegg og diskusjoner om denne saken, men kan fortsatt ikke forstå at OsloMet har valgt som kriterium for å kunne søke at du må ha førstekompetanse.

På institutt for barnehagelærerutdanning har vi mange, dyktige lærere med topp- og førstekompetanse som fortjener merittering som undervisere. Men det gjør jaggu meg våre dyktige og flittige universitetslektorer også, som bruker mesteparten av sin arbeidstid på undervisning.

Som personalledere finner vi det vanskelig å akseptere at OsloMet har valgt å utestenge halvparten av tilsatte i undervisningsstillinger.

Vi velger å tro at OsloMet anerkjenner kompetansen, og særlig undervisningskompetansen, hos de mange universitetslektorene vårt profesjonsuniversitet har, og vi spør derfor:

Hvilke meritterende undervisningsinsentiver planlegger OsloMet for universitetslektorene?

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS