Rektor på Høgskolen i Volda, Johann Roppen. Her under vandring med rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, ved en tidligere anledning. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Dekan-saken i Volda: Stilte spørsmål om rektorens habilitet

Ansettelse. Om under to uker skal det ansettes dekan ved Avdeling for mediefag i Volda. Men under et ekstraordinært styremøte i slutten av januar, ble det stilt spørsmål om rektor Johann Roppens habilitet i ansettelsessaken.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken oppdateres)

Fredag 31. januar innkalte Høgskulen i Volda til et ekstraordinært styremøte. Uten å informere offentligheten, og ei heller høgskolens ansatte, om innholdet i agenda og sakspapirer, møttes styret på kort varsel.

Nå har Khrono omsider fått innsyn i protokollen fra styremøtet. Der kommer det fram at det i januar ble stilt spørsmål ved Roppens habilitet når dekan for Avdeling for mediefag skal ansettes.

Etter at høgskolen forlenget omplasseringen av Audhild Gregoriusdotter Rotevatn fram til 1. mars er det innen to uker forventet at en avklaring er på plass — og om det kommer en ny permanent dekan eller om Rotevatn kommer tilbake i stillingen.

På styremøtet for to og en halv uke siden, stemte 10 av medlemmene for at Roppen var habil, mens ett styremedlem stemte imot. Høgskolen har foreløpig ikke svart på hvem i styret som mente Roppen var inhabil. Roppen selv var ikke til stede under styremøtet.

Rotevatns rådgiver i fagforeningen Samfunnsviterne, Geir Waage Aurdal, ønsker ikke kommentere saken.

Tips Khrono: torkjell@khrono.no // 91859540

Powered by Labrador CMS