Debatt Andreas trohjell og Joachim børlie

Digital studentmobilitet vil aldri erstatte utveksling

Norsk studentorganisasjone mener at internasjonaliseringen best oppnås hvis vi som studenter får dratt ut, slik at vi kan lære å leve i et annet land, med en annen kultur, levemåte og språk.

Andreas Trohjell er leder og Joachim er internasjonalt ansvarlig i Norsk studentorganisasjon.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Er det én ting vi har erfart av dagens digitale studiehverdag, er det at vi aldri kan erstatte fysiske møteplasser og relasjoner med digitale erstatninger. Denne erfaringen må vi ta med oss inn i debatten om digital studentmobilitet.

I Khrono 16.09 skriver Steinar Vikholt om sine tanker rundt digital internasjonalisering av utdanning og undervisning. Her tar Vikholt til orde for mer digital internasjonalisering, som en erstatning for de avlyste utenlandsoppholdene. Vikholt skriver om et samarbeid på tvers av institusjoner for å knytte studenter fra forskjellige land og fagretninger sammen i digital undervisning. Dette er gode forslag for internasjonalisering av utdanning, og økt utdanningskvalitet. Likevel mener vi dette aldri bør være en erstatning for internasjonal studentmobilitet, slik vi har i dag.

Er det én ting vi har erfart av dagens digitale studiehverdag, er det at vi aldri kan erstatte fysiske møteplasser og relasjoner med digitale erstatninger.

Andreas Trohjell og Joachim Børlie, Norsk studentorganisasjon

Studentmobilitet, inn- og utveksling er det beste virkemiddelet vi har for internasjonalisering av utdanningene. Det er en kilde til samhold og kulturutveksling på kryss og tvers av verden. Vi i Norsk studentorganisasjon mener internasjonaliseringen best oppnås hvis vi som studenter får dratt ut, slik at vi kan lære å leve i et annet land, med en annen kultur, levemåte og språk. Dette er viktige aspekter i vår dannelse, vil gi oss andre og nye perspektiver og ruste oss som studenter for en mer globalisert fremtid.

Internasjonale perspektiver i undervisning og utdanning er noe vi ønsker mer av i norsk høyere utdanning, men digital utveksling er ikke en tilstrekkelig løsning for mobilitet. Mange av de nye digitale løsningene vi nå har tatt i bruk, har blitt tatt i bruk som en midlertidig erstatning eller et supplement til utdanningene våre. På denne måte bør vi kategorisere digital utveksling - ikke som en fullverdig erstatning, men som et supplement.

Vi sier på ingen måte nei takk til mer internasjonalt samarbeid inn i vår studiehverdag. Vi mener derimot at dette aldri må bli en erstatning for den faktiske studentmobiliteten.

Powered by Labrador CMS