Bemanningsplanen skaper mismot blant flere truede fag på HF Vi er nedslått over planen, men også over prosessen som dekanatet har gjennomført, over «høringer» hvor våre argumenter blir overhørt, og over det ensidige fokus på tall og økonomi, skriver 15 ansatte ved Institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen.
Vil kutte ei stilling mindre på teatervitskap i Bergen Likevel ein dødsdom, meiner professor Keld Hyldig.
Utsatte vedtak. Teatervitenskapsmiljøet kan foreløpig puste lettet ut Fakultetsstyret i Bergen tok saken om faglig bemanningsplan til orientering, og håper rektor vil komme til unnsetning. Keld Hyldig, professor i teatervitenskap, er beroliget.
No får ho disputera likevel Fakultetet meinte avhandlinga hennar ikkje kunne godkjennast og nekta henne å disputera. No har fakultetsleiinga snudd. — Eg er letta og glad, seier Camilla Wright.
Bernt: Kan ikke nekte noen å uttale seg Fakultetsstyremedlemmer hevder de har fått munnkurv, og protokollen er ennå ikke offentlig. Jussprofessor kritiserer hemmeligholdet.
Stoppa doktorgrad i tolvte time Camilla Wright si avhandling er einstemmig godkjend for disputas av den sakkunnige komiteen. Men i tolvte time stoppa fakultetet prosessen.
Skal gjera klart for dei første fakultetsstyra Prosessen har vore lang, og kritikken tidvis sterk. Men no skal styret ved Universitetet i Søraust-Noreg vedta å få på plass dei første fakultetsstyra frå nyåret 2023.
Intern informasjon er utfordrende og ansatte opplever avstand. Nå kan det bli endring Universitetsstyret skal ta stilling til om Universitetet i Sørøst-Norge skal opprette nye fakultetsstyrer. Ansatte rapporterer at beslutningsprosesser oppleves som lukkede. Nå skal
— Ikkje sidan Stein Rokkan si tid har ein hatt høve til å skapa noko så viktig for statsvitskapen, seier professor Dei som hentar inn mest eksterne midlar, vil gjerne ha eitt statsvitskapeleg institutt i Bergen.
Tilspissa konflikt rundt oppseiing av forskar ved UiB Oppseiinga av ein forskar etter fotografering av studentars kroppsdelar, er for andre gong stadfesta i ekstraordinært fakultetsstyremøte ved UiB. Forskarens advokat meiner at både rektor og dekan er inhabile i saka.
Lunken stemning for eliteprogram Elitestudier. De første elitestudentene kan bli tatt opp ved Universitetet i Bergen i 2021. Men verken ansatte eller studenter er overbevist om at et slikt studium er en god idé.
Svekket demokratisk legitimitet når styrer omgjøres til råd uten myndighet Universitetsdemokrati. Ved å fjerne formelle organer for medbestemmelse og erstatte dem med råd uten myndighet, bidrar OsloMet til å undergrave egen demokratisk legitimitet på grunnivået i organisasjonen; instituttnivået, skriver seniorrådgiver ved OsloMet, Bjørg Halvorsen.
Rice ber styret holde fast ved fakultetsråd Rektor Curt Rice , ved Høgskolen i Oslo og Akershus, vil ikke gjøre om vedtaket om å endre fakultetstyrene til råd som har mindre myndighet. Fagforeningene er kraftig uenige med ham.
Kontroversielt vedtak i en bisetning Vedtaket om «avvikling» av fakultetsstyrene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er fortsatt uklart og kontroversielt, skriver førsteamanuensis Erik Døving i dette innlegget.
Nyeste artikler
Dette vet vi om statsbudsjettet
Slik vil det høyreekstreme partiet endre akademia
Regjeringen har satt lista høyt — nå må de levere!
Kommunen skal spara pengar. Det får konsekvensar for forskarane
Det er ikke bare distriktene som gjelder
Mest lest
«Pornoprofessor» sparka for andre gong
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Disse skal granske Norges mest publiserende forsker
— Det er regnearkenes seier over den sunne fornuft
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort