Vi trenger et senter for samisk kunnskap og kompetanse i profesjonsutdanningene 17. september 2024 - 14:50
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre 16. september 2024 - 07:02
Det finst 4533 professorar i Noreg, men berre ein i harpe. Det finst 4533 professorar i Noreg, men berre ein i harpe.
— Å ta doktorgrad har gitt meg tanker om hva det vil si å stadig bli bedømt Man begynner gjerne på et doktorgradsprosjekt fordi man er skoleflink, sier Felicity Burbridge Rinde. Men prosessen fram til ferdig avhandling ble likevel krevende.
Får hundre millionar kroner for å bygge musikalsk allianse Musikkhøgskolen får saman med sju partnarar nær ni millionar euro frå EU for å etablere europeisk allianse.
Lyden av universitetet Til vanleg forskar han på brystkreft. Men onsdag kveld er det oboen som er i fokus.
Innfører masterkrav. Søkertallene stuper 20 prosent færre vil ta faglærerutdanning etter innføring av femårig utdannning med master.
Tom Petty blir æresdoktor fire år etter dødsfallet Den avdøde rockestjernen får en æresdoktorgrad i musikk.
Etter nesten tjue år kan du igjen studere dette i Stavanger neste høst — Det føles som en naturlig forsterkning av tilbudet vi allerede har, forteller Harald Eikaas om at Universitetet i Stavanger igjen tilbyr kirkemusikkstudier neste høst.
Sangens plass i skolen må styrkes, ikke svekkes Vi må stå sammen for å inspirere til mer sang for å bygge broer mellom generasjoner og kulturer og styrke forholdet til vår felles globale kulturarv, skriver innleggsforfatterne.
Bandøving fra soverommet? Det er vanskelig å få spilt eller øvd sammen under koronapandemien. Her får du hjelp og tips til hvordan du kan undervise i musikk eller øve sammen med andre - digitalt, uten å gå på veggen av frustrasjon.
Slik låter koronaviruset Forskere har laget musikk av viruset. Og ja, det kan faktisk brukes til noe.
Mozart eller Mötorhead til arbeidet? Nokon berre må ha musikk til arbeidet. Forskarar har trøbbel med å finne forklaringa.
Medisinstudenter med musikalsk korona-stunt Verden over lager folk musikalske bidrag for å spre god informasjon om koronasituasjonen. Blant dem medisinstudenter i Bergen.
Prøver å lokke flere jenter til jazz Jazzer opp. I en årrekke har det vært flest gutter på jazzstudiet. Universitetet i Bergen prøver nå å inspirere unge jenter til å velge jazz. På NTNU kvoterer de.
Minnestund for Preus på Universitetet i Agder Agder. Kolleger og venner av Anne Grete Preus vil blant annet framføre låta «Millimeter»
To professorer nominert til Spellemannspris Priser. To musikkprofessorer ved Universitetet i Agder er nominert til årets Spellemannspriser.
Universitetene og høyskolene evner ikke innovasjon Innovasjon. Det er slett ikke akademia som innoverer, for her er man mest opptatt med å konkurrere seg imellom om studenter og publiseringspoeng, skriver Noralv Veggeland, og henvender seg til Iselin Nybø.
Forsker på musikk - ved å stå stille Bevegelse. Hvor stille kan du egentlig å stå når du hører på musikk? Det forsøker Alexander Refsum Jensenius å finne svar på.
Studentleder avviser nytt turbostipend Norsk studentorganisasjon vil ikke ha nytt turbostipend for studentene, og i Bergen tar studentene musikk i bruk for å fremme sine krav.
Med elektronika-app hele veien til iTunes Svein Fuglestad kan mer enn å undervise kommende barnevernspedagoger. Nå er låta hans «Våren komme nå» ute på iTunes.
Nyeste artikler
Foreslår flere nedleggelser for å berge økonomien
UiS: Oppsigelser er ikke til å unngå
Vi trenger et senter for samisk kunnskap og kompetanse i profesjonsutdanningene
Fire søkere til rektorjobben i Østfold
Vil ha ny master i krigføring og militære operasjoner
Mest lest
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Nå kommer Norges 11. universitet
Hagtvet har rett. Universitetene er rammet av råte
Tiltalt studentleder møtte ikke i retten, var i Afrika