Kortnytt

Lanserer koronaportal for studenter

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 13. november lanserer Universitetet i Bergen (UiB) en nettside med tips og triks til å håndtere koronahverdagen.

Som følge av isolasjonen pandemien fører til er flere bekymret for den psykiske helsen til studentene våre, og redd for at mange studenter skal droppe ut av studiene. UiB har derfor laget nettsiden www.værgodmotdegselv.no som er full av tips til en bedre koronahverdag.

— Min største bekymring er at uforutsigbarheten og den sosiale distanseringen tærer på studenters psykiske helse, sier leder av studentparlamentet Sandra Amalie Lid Krumsvik, til På Høyden, UiBs egen kommunikasjonskanal.

Dette er en bekymring som deles av viserektor for utdanning Oddrun Samdal.

— Jeg er bekymret for at studentene kjenner seg ensomme fordi de ikke har fysisk undervisning eller får treffe medstudenter på campus, sier Samdal, også i samme omtale.

Ideen til Værgodmotdegselv.no skal ha kommet fra studentparlamentet.

— Dette er et veldig godt initiativ som kom fra studentene selv, og jeg håper nettsiden vil gi studentene flere digitale treffmuligheter og gode tips til hvordan få en bedre koronahverdag gjennom blant annet musikk, fysisk aktivitet og god mat, sier viserektor Samdal.S

— Jeg er stolt av resultatet vi nå står med, og håper Vær god mot deg selv vil hjelpe studentene til å ta vare på seg selv og holde motet oppe i en vanskelig tid, sier studentleder Krumsvik.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS