— Jeg kjenner UiS som et innovativt og internasjonalt universitet og ser fram til å bidra til å løfte resultatene, sier nå Siemens-toppsjef og påtroppende Nortura-sjef Anne Marit Panengstuen. Foto: Berit Roald, Siemens

Nytt styre ved UiS er klart

Nytt styre. Anne Marit Panengstuen, som er avtroppende administrerende direktør i Siemens Norge, og påtroppende i Nortura, er oppnevnt som ny styreleder ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsdepartementet har i dag offentliggjort de eksterne styremedlemmene og den første eksterne styrelederen ved Universitetet i Stavanger. UiS er sist ut i rekken av høyere utdanningsinstitusjoner som får nye styremedlemmer.

— Universitetet i Stavanger har nettopp fått ansatt rektor, Klaus Mohn, og det har vært viktig for meg å finne en styreleder som sammen med han kan bidra til å løfte universitetet ytterligere, sier statsråd Iselin Nybø i en pressemelding.

Utdannet ingeniør

— Med sin tunge næringslivskompetanse og erfaring med digital teknologi mener jeg Panengstuen passer svært godt og jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg oppdraget, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, som selv er fra Rogaland.

Nybø var også tilstede da Mohn fikk overrakt rektorkjedet fra avtroppende rektor Marit Boyesen i forrige uke.

Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom. Hun har 34 års fartstid fra Siemens AS, de siste fem årene som administrerende direktør. Fra 1. september tar Panengstuen over som konsernsjef i Nortura.

Hun har styreerfaring fra blant annet NHO og Norsk-tysk handelskammer, og er medlem i Næringsministerens topplederforum for digitalisering.

— Jeg kjenner UiS som et innovativt og internasjonalt universitet og ser fram til å bidra til å løfte resultatene, og øke attraktiviteten ytterligere for UiS. Jeg håper jeg kan bidra med min næringslivserfaring og digitale kompetanse i dette arbeidet, sier Anne Marit Panengstuen i pressemeldingen.

Kunnskapsdepartementet reoppnevnte to

Kunnskapsdepartementet oppnevner styremedlemmer og varamedlemmer til styret ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt følgende personer til UiS sitt styre:

  • Anne Marit Panengstuen (1963, Årnes), styreleder
  • Eskild Holm Nielsen (1962, Aalborg). Holm Nielsen er innovasjonssjef på Aalborg Universitetshospital og leder av Region Nordjyllands innovasjonsenhet Idéklinikken, som yter støtte til forsker- og medarbeiderdreven innovasjon.
  • Janne Johnsen (1970, Hafrsfjord). Johansen er tidligere fylkesordfører i Rogaland og nåværende gruppeleder for Høyre i fylkestingsgruppen. Under Bondevik II-regjeringen var Johnsen politisk rådgiver i Utenriksdepartementet 2001–2003 og statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet 2003–2005.
  • Tom Hetland (1954, Bryne). Hetland er freelance/kommentator i Stavanger Aftenblad. Fra 2002-2011 var han sjefredaktør i samme avis.

Janne Johnsen og Eskild Holm Nielsen er også styremedlemmer i innværende periode.

UiS hadde foreslått for departementet at alle de sittende eksterne styremedlemmene skulle reoppnevnes. Men Eimund Nygaard fra Lyse energi og Siri Espedal Kindem fra Equinor, ble ikke reoppnevnt.

Nyoppnevnt varamedlem er Yuhong Hermansen (1968, Hafrsfjord). Hermansen er styreleder og majoritetseier i Det Stavangerske Dampskibsselskap.

Styret skal fungere i perioden 1. august 2019 til 31. juni 2023.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS