Professor Tore Hansen: Kvam, Magnus og Kristensen farer med løgn om min innsats

Politivoldsaken. Jeg opprettholder min påstand om at de farer med løgn, skriver Tore Hansen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innlegg i Khrono – som først og fremst er rettet mot Rune Ottosens innlegg om politivoldsboken til Bjarne Kvam, Per Christian Magnus og Tom Kristensen – gjentar disse forfatterne påstanden om at jeg ikke hadde lest delrapporten om metode da jeg skrev min uttalelse for Politivoldsutvalget (Bratholm/Steenberg-Nilsen). Beviset for dette er en uttalelse på side 24 i utvalgets rapport om at denne rapporten ikke var tilgjengelig da jeg utførte oppdraget.

Jeg opprettholder derfor min påstand om at Kvam, Magnus og Kristensen farer med løgn om min innsats i denne saken.

Tore Hansen

Dersom Kvam, Magnus og Kristensen hadde lest min rapport – vedlegg 3 i Politivoldsrapporten – ville de bli oppmerksom på mitt mandat for dette arbeidet, der det i mandatets punkt 3 står at jeg skal foreta en vurdering av kapitlene i delrapportene om statistiske analyser som er utført eller benyttet.

De to første delene av mandatet gikk ut på a) en bedømmelse av kriteriene for utvelgelsen av sekundærmaterialet og b) holdbarheten av den sannsynlighetsberegning som ble presentert på sidene 191-192 i boken «Volden og dens ofre».

I min vurdering har jeg fulgt dette mandatet til punkt og prikke. Det går frem av min uttalelse at jeg også vurderte delrapporter om andre former for vold for å bedømme hvorvidt rapporteringen om politivold fulgte et annet mønster enn analysene av andre former for vold – noe som ikke var tilfelle.

At jeg faktisk har foretatt slike komparative vurderinger fremgår også klart av Bilag 1 i Bratholms bok «Politivold» fra 1986 (TANO), der jeg gjennomgår Dan Olweus’ kritikk av arbeidet til Nordhus og Vogt.

Jeg opprettholder derfor min påstand om at Kvam, Magnus og Kristensen farer med løgn om min innsats i denne saken.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS