Kortnytt

Undersøker om hjemme-kontor får eldre til å slutte

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny undersøkelse viser at yrkesaktive i 2020 ønsker å slutte i arbeidslivet ett år tidligere enn de ønsket for fem år siden. Det skjer samtidig som levealderen fortsetter å øke like mye som tidligere.

— Vi ser nå et foruroligende trendskifte. De siste fem årene har ønsket pensjonsalder sunket litt hvert år. Nå kan vi med sikkerhet si at færre ser for seg å jobbe lenge, sier Kari Østerud, leder for Senter for seniorpolitikk til seniorpolitikk.no.

Under en konferanse presenterte pensjonsforsker Anne Skevik Grødem en ny undersøkelse som ser på hvordan ulike grupper arbeidstakere har opplevd økt bruk av hjemmekontor og digitale møteverktøy.

Resultatene viste at de eldste arbeidstagerne mestrer digital kommunikasjon like godt som de unge. Men mange sier at de blir mer slitne av digitale møter enn samtaler ansikt-til-ansikt. Og nesten 80 prosent sier at de savner kollegene sine. Spørsmålet er om dette får flere til å slutte tidligere enn tenkt i jobben.

— Det er en annen måte å jobbe på fra hjemmekontoret. Det er mer ensomt. Det kan være at flere som er gamle nok begynner å flørte med tanken på at de skal gå av med pensjon tidligere, sier Grødem.

(Tor Arne Fanghol/Khrono)

Powered by Labrador CMS