Kortnytt

Advarer mot konsekvenser av smitteverntiltak i skole og barnehage

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør i Utdanningsdirektoratet Hege Nilssen leder en ekspertgruppe som har levert en rapport om konsekvenser av smitteverntiltak i barnehager og skoler.

Se også: Her er rapporten

— De negative konsekvensene av reduserte tilbud rettet mot barn og unge er alvorlige og godt dokumentert. Derfor er det viktig at barn og unge skånes for de strengeste tiltakene og kan være mest mulig i barnehage og skole, sier Nilssen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Hun legger til:

– I en situasjon med smitte i samfunnet er det nødvendig med gode og målrettede tiltak også i skoler og barnehager. I vurderingen av ulike tiltak må det på alle nivå håndteres en rekke dilemmaer som handler om balansen mellom barn og unges rettigheter og hensynet til å stoppe smittespredningen, sier Nilssen.

I rapporten foreslår gruppen blant annet at det bør bli tydelig hvor lenge skoler kan være på rødt nivå, og at barnehage- og skoleeier må begrunne de ulike tiltakene de iverksetter.

SEkspertgruppen peker på at særlig rødt tiltaksnivå i skoler har flere konsekvenser for elevene, som det er viktig å være klar over. De peker blant annet på at en del ungdommer opplevde store belastninger med skolearbeid hjemme under nedstengningen av skoler før sommeren.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS