rektoransettelse

En av disse fire kan bli ny rektor ved NTNU

Bekreftet: Tre interne og en ekstern er videre.

Finalekandidater rektor NTNU 2024: f.v. NTNU-dekan Øyvind W. Gregersen, kst.rektor Tor Grande, professor Jan Gulliksen, Kungliga Tekniska Högskolan og NTNU-dekan Monica Rolfsen.

Det har naturligvis vært mange spekulasjoner rundt hvem som permanent skal ta over rektorjobben ved NTNU etter at Anne Borg trakk seg like før jul.

Tor Grande har de siste månedene vært konstituert rektor, og nå har Universitetsavisa (UA) omsider fått bekreftet etter medhold på klage til Felles klagenemnd, at Grande og tre andre er med i det som blir omtalt som «finalerunden» av tilsettingsprosessen.

To har vært åpne

De tre andre er, som det ble spekulert i for en drøy måned siden, Monica Rolfsen, Øyvind W. Gregersen og Jan Gulliksen.

Førstnevnte er dekan ved Fakultet for økonomi ved NTNU, Gregersen er dekan ved Fakultet for naturvitenskap ved NTNU. 

Gulliksen er professor ved Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

De står alle fire på den offentlige søkerlisten og Monica Rolfsen og Øyvind Gregersen har vært åpne om at de er videre til en ny intervjurunde, mens Grande og Gulliksen ikke har ønsket å opplyse hva som er status for dem.

— Av hensyn til en ryddigst mulig prosess har jeg ikke flere kommentarer før beslutningen er fattet, sa Gulliksen til Khrono i mars.

KTH-professor

Gulliksen er norsk statsborger og er professor i «human computer interaction» ved avdeling for medieteknologi og interaksjonsdesign ved Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Sverige.

 Han søkte rektorjobben ved OsloMet i 2018, og utfordret den gang sittende rektor Curt Rice. Ifølge innstillingen til universitetsstyret var Rice innstilt som nummer én og Gulliksen som nummer to.

Styrebehandlingen 25. oktober 2018 endte med at styret ansatte Rice med 9 mot 2 stemmer. Mindretallet ønsket Jan Gulliksen som ny rektor ved OsloMet.

Også Monica Rolfsen har søkt rektorjobb tidligere. Hun var en av søkerne da tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim trakk seg, og Anne Borg ble ansatt. 

Det samme var kst.rektor Tor Grande. 

I en lederartikkel publisert mandag ettermiddag, skriver ansvarlig redaktør i Universitetsavisa, Tore Oksholmen, at UA nå har fått innsyn i hvilke fire rektorkandidater det nå står mellom.

Fullt medhold i klage

UA har bedt NTNU om innsyn i dette tidligere, men begjæringen ble avslått. Videre klagde UA avslaget inn for Felles Klagenemnd og fikk fullt medhold.

— Dermed er det nå offisielt at de fire som går videre til «finaleheatet» er Øyvind W. Gregersen, Monica Rolfsen, Tor Grande og Jan Gulliksen, skriver Oksholen i dagens lederartikkel.

UA skriver videre at annengangsintervjuene ble gjennomført forrige uke, og at ansettelseskomiteen skal fatte sin beslutning i løpet av de nærmeste par ukene.

Khrono har også bedt om innsyn i hvem som er med i den andre finalerunden, men i skrivende stund har vi ikke fått svar på dette.

Powered by Labrador CMS