Kortnytt

– Lærdom kjem ikkje gratis, men gevinsten er stor, sa Monica Mæland i sin tale. Åpningen av studieåret 2018 ved Universitetet i Bergen UiB, Monica Mæland (H) kommunal- og moderniseringsminister

Gir opp forslag om portforbud

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 17. februar bestemte regjeringen seg for å droppe forlsag om å gi mulighet for å innføre portforbud i Norge.

— Regjeringen er opptatt av å være best mulig forberedt i forbindelse med å bekjempe koronaviruset. Derfor har vi også utredet behovet for en lovhjemmel om portforbud, som vi har hatt på bred høring. Dette er et «verktøy» vi ikke har, og som vi heller ikke har hatt behov for. Det er fortsatt situasjonen, og den håper vi skal vedvare. Derfor fremmer vi ikke noe lovforslag for Stortinget, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H), i en pressemelding fra regjeringen.

Justis- og beredskapsdepartementet sendte 8. januar 2021 i fellesskap med Helse- og omsorgsdepartementet på høring et forslag om endringer i smittevernloven, som gir et hjemmelsgrunnlag for portforbud som smitteverntiltak under covid-19-pandemien. Høringen er nå avsluttet, og departementet har fått over 1400 høringsinnspill, og mer enn 1200 av dem er fra privatpersoner.

— Vi går nå igjennom høringsinnspillene, og er glade for engasjementet og de store debattene dette har reist. Vi mener imidlertid ikke det er behov for en slik hjemmel, og håper heller ikke det blir det, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

— Jeg er glad for at regjeringen ikke går videre med denne saken til Stortinget. Høringsrunden har vært tydelig på at dette ikke er et nødvendig virkemiddel i den situasjonen vi befinner oss i nå og det er vi i Venstre enige med, sier Guri Melby, kunnskaps - og integreringsminister og partileder i Venstre.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS