OsloMet-rektor Curt Rice lurer på om statsråd Iselin Nybø husker statsbudsjettet for 2019. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Har du glemt regjeringens løfte om studieplasser til femårig grunnskolelærerutdanning?

Finansiering. OsloMet-rektor Rice ber om svar fra statsråd Nybø.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lærerløftet har vært og er fortsatt en stor reform av grunnskolelærerutdanningene, hvor det største strukturelle grepet var endringen til en femårig masterutdanning. OsloMet har nærmere 800 studenter i de nye femårige masterutdanningen, og innføringen av det femte året gir oss en økning på 50 prosent flere masterstudenter.

Enigheten om dette har vært så klar at regjeringen selv stadfestet det i statsbudsjettet.

Curt Rice

Det innebærer at reformen også er veldig kostbar, og langt utover det som kan forventes at universitetene og høgskolene prioriterer innenfor eget budsjett.

Det har vi opplevd forståelse for i møte med regjeringen, Stortinget og embetsverket. Enigheten om dette har vært så klar at regjeringen selv stadfestet det i statsbudsjettet for 2019:

«Behovet for midlar til å finansiere det femte studieåret slår ut hausten 2021 for dei studentane som starta hausten 2017. Regjeringa vil derfor i statsbudsjettet for 2021 foreslå å løyve midlar til dei institusjonane som tilbyr det femte året i grunnskolelærarutdanningane.»

Så når statsråd Nybø uttaler i Khrono at institusjonene har et ansvar for å prioritere innenfor eget budsjett, håper jeg hun ikke har glemt at hun og regjeringen la frem et Statsbudsjett for 2019 som lovte at midler til å finansiere det femte studieåret kommer i statsbudsjettet for 2021.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS