Kortnytt

VID oppfordrer til boikott av Wizz Air

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyselskapet Wizz Air kunngjorde i oktober at de vil satse stort på flyreiser innenriks i Norge. Selskapet er blant Europas største, men er også kjent for å være kritiske til fagforeninger. Wizz Air-sjef József Váradi sa da de nye flyrutene ble presentert at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger».

I etterkant av annonseringen gikk flere ut og varslet en boikott av flyselskapet, blant dem LO.

Wizz Air har allerede begynt å fly ruter fra Oslo til Bergen fire ganger daglig, til Tromsø fire ganger daglig og til Trondheim to ganger daglig, men det blir uten ansatte ved VID vitenskapelige høgskole.

Rektor ved VID vitenskaplige høgskole, Bård Mæland.

— Ledelsen i VID har blitt oppfordret av våre tillitsvalgte til å markere avstand til måten Wizz Air opererer på, og støtter dette engasjementet fullt ut. VID er opptatt av å sikre grunnleggende rettigheter i arbeidslivet , og ser denne saken også i lys av FNs bærekraftsmål om anstendig arbeid og trygge arbeidsplasser. VID skal fly mindre i fremtiden, men vi har råd til å betale for oss når vi først flyr, skriver rektor Bård Mæland i en pressemelding.

Han skriver videre at det kan være aktuelt å endre høgskolens standpunkt dersom Wizz Air på et senere tidspunkt inngår tariffavtaler og tillater sine ansatte å organisere seg. Før den tid oppfordrer Mæland sine ansatte om å boikotte flyselskapet også på sine private reiser.

(Mats Arnesen / Khrono)

Powered by Labrador CMS