Kortnytt

NSO 10 år

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag, onsdag, har Andreas Trohjell tatt over som leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

NSO-leder Andreas Trohjell

Det nye arbeidsutvalget skal lede studentbevegelsen i et spennende år hvor studentstemmen blir enormt viktig, skriver NSO i en pressemelding: Partiene skal prioritere veivalg til neste valg, kunnskapsministeren skal legge ulike stortingsmeldinger og korona-situasjonen vil fortsette å prege studiehverdagen.

— Vi er motiverte og skal jobbe iherdig for at studentenes stemme setter fotavtrykk og får gjennomslag, sier Andreas Trohjell leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Koronasituasjonen vil påvirke norsk økonomi i tiden som kommer. NSOs nye leder er tydelig på at det er viktig å investere i den kompetansen dagens studenter vil bidra med i fremtiden.

— Kunnskap bør være en av de viktigste pilarene for partier og regjeringen nå og neste stortingsperioden, slik at vi fortsetter omstillingen til et kunnskapssamfunn, sier Trohjell.

I dag 1. juli er det også en spesiell dag for studentene og for Norge. Det er 10 år siden Norsk studentorganisasjon ble stiftet. NSO ble stiftet etter sammenslåing av Norsk studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL) i 2010.

— Jeg vil gratulere alle med dagen og det er med ydmykhet at vi skal ta NSO og studenstemmen inn i fremtiden, avslutter Trohjell.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS