Kortnytt

Politihøgskolen: Flytter studenter til Oslo

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved Politihøgskolen ble det i dag holdt styremøte. Interessen var stor rundt fordeling av studieplasser ved Politihøgskolen, der ansatte i Oslo den siste tiden hadde rustet seg til omkamp.

De ønsket å flytte studenter fra studiestedene i Bodø og Stavern til Oslo, slik at fagmiljøet i Oslo slipper å nedbemanne så mye som det er planlagt i løpet av 2021.

Men noen realitetsbehandling av å flytte mange studenter fra Bodø og Stavern til Oslo ble det aldri, slik ansatte hadde foreslått i flere brev. Styret forholdt seg til til forslagene fra rektor Nina Skarpenes. Hennes primære forslag var å opprettholde dagens fordeling, mens hun sekundært ville flytte over noen få studenter fra Stavern ved å kutte ned på klassestørrelsen der.

Styret vedtok sistnevnte.

Det innebærer at Politihøgskolen i Oslo vil få én klasse mer i 2021 enn i 2020, og at antall studenter i Stavern reduseres til nivå med Bodø.

Bodø og Stavern vil dermed ha seks klasser hver, mens Oslo får fem. Det innebærer også at den planlagte nedbemanningen i Oslo trolig kan reduseres med én ansatt.

(Torkjell Trædal / Khrono)

Powered by Labrador CMS