Kortnytt
Jens Kristian Øvstebø er ny leder av Liberale studenter
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I starten av november avholdt Norges Liberale Studentforening sitt landsmøte, hvor nytt sentralstyre og ny leder ble valgt.
Jens Kristian Øvstebø ble valgt som ny leder, han har lang fartstid i Unge Venstre og Venstre, og har sittet ett år i Liberale Studenters sentralstyre.
— Det er utrolig engasjerende å få jobbe med nasjonal studentpolitikk, når en selv er student og virkelig vet hvor skoen trykker. COVID-situasjonen som jo rammer oss alle, men på en svært forskjellig måte ut ifra hvor i samfunnet en befinner seg, beviser ytterligere viktigheten av tydelige student-stemmer inn mot beslutningstakere, sier Jens Kristian Øvstebø i en pressemelding.
— Spesielt er det viktig med en nøytral historiefortelling på det som er grunnen til Norges eldste universitet, sa Øvstebø etter vedtaket i forbindelse med Linné-benk saken. Han sitter også i bydelsutvalget til Gamle Oslo for Venstre.
Det nye styret består av disse:
- Andreas Hammer Håversen, 1. nestleder
- Jean-Clément M.J.P. Lemaire, 2. nestleder
- Johanne Waaler, styremedlem
- Cathrine Gundersen, styremedlem
- Vilde Marie Ystmark, styremedlem
- Georg Martin Rekowski Øvland, styremedlem
- Jens Andreas Onshuus, 1. vara
- Andreas Tjørve, 2. vara
(Amanda Schei / Khrono)
Kortnytt
Smått og stort om høyere utdanning og forskning
Ny boligdirektør på plass i SiO
Håvard Staff Brenno er ansatt som ny boligdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo.
I en pressemelding sier Brenno at det å bidra til et godt og attraktivt botilbud for studentene i Oslo og Lillestrøm motiverer ham.
— Jeg gleder meg veldig til å starte, sier 48-åringen.
Brenno er utdannet eiendomsmegler, og har erfaring fra forvaltning og utleie av bolig- og næringseiendom i selskaper som Fredensborg Fritid, Heimstaden, Olav Thon Gruppen og DNB Eiendom.
Som boligdirektør får Brenno ansvaret for utleie av mer enn 9000 studentboliger over 330.500 kvadratmeter.
— Samskipnadens fokus på bærekraft og teknologisk utvikling til beste for studentene gjør denne jobben ekstra spennende. Jeg ser frem til å bli kjent med nye kolleger, og å ta fatt på oppgavene, sier Brenno.
Støre møtte norske studenter i Kina
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte norske studenter da han besøkte Fudan-universitetet i Shanghai onsdag.
– Det er viktig for Norge at vi har folk som kan kinesisk og som har kunnskap om Kina. Målrettet forskningssamarbeid og studentutveksling sikrer Norge viktig kunnskap og kompetanse, blant annet for å løse globale utfordringer knyttet til klima og miljø, helse og matsikkerhet, sier Støre i en pressemelding.
Samtidig påpeker han at kunnskapssamarbeid med Kina gir sikkerhetsmessige utfordringer.
— Vi har forskningssamarbeid på mange områder, men på sensitive områder må vi utvise forsiktighet. Vi har tett dialog med norske universiteter og forskningsmiljøer om sikkerhet i høyere utdanning og forskning, og regjeringen har innført flere tiltak for å redusere risikoen forbundet med samarbeidet, sier Støre.
Gjesteforeleste
Støre holdt også en gjesteforelesning for norske og kinesiske studenter om Norge, Arktis og geopolitikk.
– Jeg synes det er spennende å holde gjesteforelesninger. Jeg har gjort det flere ganger i Norge, så det var spesielt å holde en gjesteforelesning her i Shanghai. Jeg tror flere synes det var interessant å høre hvordan verden ser ut fra Norge. Spørsmålene fra studentene var også veldig gode, sier Støre i pressemeldingen.
Under besøket på Fudan-universitetet besøkte Støre også det nordiske senteret ved universitetet.
EU vil lage KI-fabrikker
EU har utlyst et anbud for fabrikker for kunstig intelligens. Disse fabrikkene skal settes opp rundt EUs nye superdatamaskiner European High Performance Computing. De skal være tilgjengelige for forskere, industri, gründerbedrifter og andre, skriver EU-kommisjonen.
EU-kommisjonens president mener dette er et viktig steg for at Europa skal bli verdensledende innen KI-innovasjon:
— KI-fabrikkene vil hjelpe med å sikre vår stilling i fronten av denne banebrytende teknologien.
Fabrikkene skal jobbe tett med medlemslandenes egne KI-initiativ og har som mål å utvikle og kvalitetssikre KI-løsninger innen helse, transport, forsvar og robotteknologi.
Fabrikkene vil få økonomisk støtte av Horisont Europa og EUs digitale program. EU-kommisjonen vil også etablere et eget europeisk forskningsråd for KI.
I Norge skal det etableres tre nasjonale KI-sentre. 122 forskningsmiljøer har meldt seg på i konkurransen om milliarden som er utlyst til å etablere de nye sentrene. Tildelingen vil skje i juni 2025.
Pehrson ny utdanningsminister i Sverige
I forbindelse med gårsdagens trontale i den svenske Riksdagen, presenterte Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) flere endringer i regjeringen.
To regjeringsmedlemmer fra koalisjonspartiet Liberalerna bytter plass. Johan Pehrson (L) tar over ansvaret for Utdanningsdepartementet fra Mats Persson (L). Persson tar Pehrsons plass som arbeids- og integreringsminister.
Den nye utdanningsminister Johan Pehrson har vært leder for partiet Liberalarna siden 2022. Han er i følge regjeringens nettside utdannet jurist fra Uppsala Universitet og King's College, London.
Professor skal lede arbeid mot partnerdrap
Jussprofessor Lena Bendiksen ved UiT Norges arktiske universitet skal lede den regjeringsoppnevnte partnerdrapskommisjonen.
Bendiksen er tidligere dekan ved det juridiske fakultetet ved UiT.
Anja Bredal ved forskningsinstituttet Nova på OsloMet er også fast medlem av kommisjonen. Hun har forsket på vold i nære relasjoner i en årrekke.
Kommisjonen skal gjennomgå alle partnerdrap, for å avdekke systemsvikt, lære av feil og videreutvikle arbeidet med å forebygge partnervold og partnerdrap, går det fram av en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet.
I 2023 ble 17 av 38 drap begått av daværende eller tidligere partner, ifølge departementet.
– Jeg er glad for at vi endelig har fått en partnerdrapskommisjon på plass, og jeg er spesielt glad for at noen av våre fremste eksperter på området har takket ja til å bidra inn i dette viktige og nødvendige arbeidet, sier justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp).
De øvrige medlemmene av kommisjonen:
- Anja Bredal, forsker, Velferdsforskningsinstituttet Nova/OsloMet
- Hanne Finanger, seksjonssjef ved forebyggende avdeling, Oslo politidistrikt
- Henning Mohaupt, psykologspesialist/forsker, Alternativ til vold, Stavanger
- Kaveh Rashidi, spesialist i allmennmedisin og fastlege, Bydel St. Hanshaugen, Oslo
- Bjørn Kristian Soknes, pensjonert statsadvokat, Trøndelag statsadvokatembete
- John-Filip Strandmoen, politioverbetjent og psykolog, Kripos
- Solveig Karin Bø Vatnar, psykologspesialist/forsker, Oslo Universitetssykehus, Sifer Sør-Øst, Professor II Høgskolen i Molde
Tromsø-forskere fikk millioner av Trond Mohn
To nye forskere ved UiT Norges arktiske universitet er tildelt oppstartsmidler fra Trond Mohn-stiftelsen Tromsø forskningsstiftelse.
De to er Mathias Kranz og Barbara Mizumo Tomotani og får 12 millioner kroner hver. Den ene forskeren utvikler metoder for behandling av hjernekreft, den andre kartlegger hvordan nye fuglearter i Arktis tilpasser seg arktiske lysforhold.
Tromsø forskningsstiftelse er en viktig bærebjelke for finansiering av langsiktig forskning ved UiT, skriver universitetet i en pressemelding.
Stiftelsen ble etablert i 2007 etter en donasjon fra filantrop Trond Mohn i Bergen. Den er strategisk samarbeidspartner til UiT og har i flere år samarbeidet om kompetansebygging og ulike tematiske satsinger.
Professor får rettssikkerhetspris
Marte Eidsand Kjørven får Rettssikkerhetsprisen 2024.
Professoren i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo får prisen for innsatsen hun har gjort med å kartlegge hvordan domstolene har praktisert jussen i saker om ID-tyveri.
Juryen fremhever at Kjørvens engasjement for å styrke individets rettssikkerhet i et digitalt samfunn, går langt utover det som kan forventes av rettsforskere.
— Prisvinneren er et akademisk forbilde i måten hun kombinerer solid vitenskapelig arbeid på, både nasjonalt og internasjonalt, med målrettet praktisk arbeid for å endre regelverket og hjelpe enkeltmennesker som har blitt ofre for ID-tyveri eller diskriminering, heter det i begrunnelsen.
Rettssikkerhetsprisen deles ut årlig av Juristforbundet.
Superdatamaskin skal hete Olivia
Norges neste superdatamaskin har fått sitt offisielle navn: Olivia.
Olivia vil spille en viktig rolle i utviklingen av kunstig intelligens (KI), spesielt innen utvikling og forbedring av norske språkmodeller, melder det statlige selskapet Sigma2 i en pressemelding.
— Med Olivia gir vi forskere i Norge en teknologisk kraftpakke som vil akselerere utviklingen av KI og maskinlæring. I tillegg vil Olivia kunne åpne døren for vitenskapelige gjennombrudd innenfor andre fagområder, som helse-, hav-, og klimaforskning, sier Jenny Amundsen Ask i Sigma2.
Se Olivias spesifikasjoner i pressemeldingen.Sigma2 AS er eid av kunnskapssektorens tjenesteleverandør Sikt og ansvarlig for å tilby den nasjonale e-infrastrukturen for beregningsvitenskap i Norge. Universitetene i Bergen, Oslo, Tromsø og NTNU samarbeider med Sigma2 om å drifte de nasjonale tjenestene.
Bovim til Helseplattformen
Tidligere rektor ved NTNU, Gunnar Bovim (64), er innstilt som styreleder i Helseplattformen etter Ingvill Kvernmo, som går av 30. september. Det skriver medwatch.no.
Bovim ledet Helsepersonellkommisjonen, som foreslo tiltak for å utdanne, rekruttere, og beholde kvalifisert personell i helse- og omsorgstjenestene i hele landet.
Han er blant annet også styreleder i Forskningsrådet.
Nytt styre i Helseplattformen skal velges 25. oktober i år, skriver Medwatch.
Omstridd dekan går av
Det har storma kring dekan Jan-Erik Askildsen ved Universitetet i Bergen. No varslar fakultetet at han går av.
I oktober fyller dekanen ved det Samfunnsvitskapelege fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) 70 år. 1. november går han av med pensjon, går det fram av styrepapira til det neste styremøtet ved fakultetet. Då har dekanen framleis nesten eitt år igjen av perioden han er vald for.
Ifølgje regelverket skal prodekan rykke opp og ta over dersom det er mindre enn eit år igjen av perioden. Det betyr at prodekan Siri Gloppen rykker opp og blir ny dekan ved fakultetet.
Så seint som i april nekta Askildsen å svare på om han ville gå av som dekan i løpet av året.
Bakgrunnen for spørsmålet var krav frå tilsette på fakultetet om at han måtte trekke seg etter det fleire kritikarar meinte var dårleg økonomistyring. Fakultetet kjempar med eit underskot på 40 millionar kroner og må gjennom tøffe innstrammingar dei komande åra.
Lager hull i Høgskoleparken
Det er hull i Høgskoleparken i Trondheim. I forbindelse med campussamlingen gjennomfører NTNU Vitenskapsmuseet arkeologiske utgravinger.
– Den foreløpige hypotesen er at vi befinner oss i utkanten av et gårdstun, trolig fra vikingtiden eller tidlig middelalder, sier prosjektleder Merete Moe Henriksen til Under Dusken.
Hun sier at utgravingene ligger i området som senere skal gi plass til utbygging av campus, og det er derfor de har fått tillatelse til å gjennomføre arkeologiske undersøkelser der.
Kommunikasjonsleder Mette Siri Brønmo hos byggherreavdelingen hos Statsbygg forteller at de arkeologiske utgravningene vil pågå frem til midten av september.
– Områdene der det gjennomføres arkeologiske utgravinger skal deretter istandsettes som de var før utgravingsarbeidet startet, men trærne som er felt vil ikke bli reetablert, sier Brønmo.
Konkretiserer politiutdanning i nord
Neste høst skal 24 studenter kunne ta politiutdanning i nord. Dette ble kjent i fjor, men nå er planene mer konkrete, melder NRK. Det er bestemt at de fysiske samlingene skal være i Alta. Studentene skal samles totalt åtte uker i studieåret. Det er lagt opp til fire samlinger per semester.
Johnny Steinbakk, avdelingsleder ved Politihøgskolen i Bodø, sier at målet er å få søkere som ønsker å bli i regionen.
– Det er viktig at vi i dagens sikkerhetspolitiske situasjon har stabil og har god rekruttering til politiet i Finnmark. Utdanningen vil også kunne tiltrekke seg søkere fra andre deler av landet, noe som kan bidra til positiv utvikling i regionen, sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum under lanseringen i 2023.
Ny it-direktør ved OsloMet
Guro Berild er ansatt som ny IT-direktør ved OsloMet. Hun kommer fra Bane NOR der hun har jobbet siden 2020, de siste to årene som avdelingsleder for IKT forretningstjenester.
Berild overtar etter Ketil Are Lund, som sluttet som IT-direktør før sommeren.
– Jeg er veldig glad for at vi får Guro Berild som ny IT-direktør. Hun har bred og lang erfaring innenfor IT-ledelse og blir viktig for oss fremover i digital tjenesteutvikling og sikker drift av våre systemer, sier direktør for organisasjon og infrastruktur ved OsloMet, Vigdis By Kampenes.
Får NTNUs kunstpris
NTNUs kunstpris for 2024 går til kunstneren Eva Ballo. Prisen får hun for kunstverket Nobelvägen.
— Det er en veldig fin anerkjennelse, sier Ballo i ei pressemelding fra NTNU.
Prisen er på 20.000 kroner og tildeles en kunstner som har utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim eller en annen utdanning fra NTNU.
Nobelvägen er en serie av tre madrasser som kunstneren laget under koronapandemien.
MF søker ny rektor
Rektor ved MF vitenskapelige høgskole, Vidar Haanes, går av 31. juli neste år etter snart 20 år i stillingen. Haanes går da tilbake til professoratet i kirke- og lærdomshistorie ved MF.
Stillingen som rektor er nå lyst ut. MF leter etter en rektor som blant annet må ha god sektorforståelse og forholde seg offensivt til endringer som påvirker rammebetingelsene for virksomheten. Den nye rektoren må være en strategisk leder med faglig tyngde og gode lederegenskaper, heter det i utlysningen.
Videre må den nye rektoren ha evne og vilje til med troverdighet å fremme MFs verdigrunnlag, som er den kristne tro slik den kommer til uttrykk i Bibelen og Den norske kirkes evangelisk-lutherske bekjennelse, ifølge stillingsannonsen.
Vidar Haanes har vært leder av Nettverk for Private Høgskoler i åtte år og leder av Universitets- og Høgskolerådet i to år fra 2015 til 2017.
Første master i samisk språk- og litteraturvitskap
Nord universitetet tilbyr for første gong masterprogram i samisk språk- og litteraturvitskap. Seks studentar har takka ja til studieplass på det historiske studiet, melder universitetet.
Dei seks studentane hadde første samling ved Nord universitets campus i Levanger seint i august.
— Eg veit ikkje når dette tilbodet kjem neste gang, så for min del var det berre å sleppe alt ein har i hendene, søke og hoppe på, seier Irja Kappfjell, som er lærar i sørsamisk, og ein av dei som no tar fatt på mastergraden.
Det nye samiske mastertilbodet blir gjennomført i samarbeid mellom Nord universitet og Universitetet i Tromsø (UiT). I forelesingane, som UiT har ansvar for, er undervisningsspråket norsk. Medan Nord universitet har ansvar for språkstøtte og rettleiing av studentane undervegs, blant anna i form av ei rekkje seminar på sørsamisk.
Færre studenter i hybelkø
19.212 studenter har fått studentbolig i en studentsamskipnad siden 1. mai, men fortsatt står 4771 studenter i kø for en studentbolig.
Det betyr at det står 631 færre i kø enn på tilsvarende tidspunkt i fjor, og 7824 færre enn ved siste opptelling 15. august.
Det viser Samskipnadsrådets ferske køtallsrapportering
I statsbudsjettet for 2025 etterlyser Samskipnadsrådet bedre rammebetingelser for bygging av studentboliger.
— For å fortsette å bygge flere studentboliger er det avgjørende at regjeringen hever tilskuddssatsen. De høye byggekostnadene og den store satsingen på flere studentboliger krever at staten må bidra med høyere tilskudd, slik at vi sammen kan nå målsettingen om flere tusen nye studentboliger, sier styreleder i Samskipnadsrådet Rita Hirsum Lystad.
Mange flere vil ha begrunnelse
Antallet studenter som ber om begrunnelse for sensuren, har økt kraftig ved både NTNU og Universitetet i Oslo.
Det viser tall som Dagens Næringsliv (DN) har innhentet.
På fem år har antallet studenter ved NTNU som ber om sensurbegrunnelse økt med over 200 prosent. Universitetet fikk 46.200 krav om sensurbegrunnelse i 2023.
Ved Universitetet i Oslo har antallet som vil ha en begrunnelse økt med over 20 prosent siden 2020. Der kom det i fjor 24.380 krav.
En forklaring på økningen kan være at det i 2019 ble mulig å be om begrunnelse ved å trykke på en knapp i systemet der karakterene offentliggjøres, opplyser UiO i en e-post til DN.
Som Khrono har skrevet tidligere, er det ikke bare de som får de dårligste karakterene som ber om begrunnelse. Også studenter med toppkarakter ber om begrunnelse for at de får A.
Skal velge instituttleder
Etter 20 år med ansatt leder skal et institutt ved Universitetet i Oslo gå tilbake til valgt leder. Nå er kandidatene til lederjobben ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk klare, melder Uniforum.
De to som stiller til valg, er Pål Fjeldvig Antonsen og Grethe Netland. Antonsen er førstelektor i filosofi ved instituttet, og har med seg førstelektor og undervisningsleder Eirik Welo som nestleder-kandidat.
Netland er fungerende vitenskapsombud på universitetet og førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet, og har med seg professor i idéhistorie og instituttstyremedlem Ellen Marie Krefting på laget.
Startskuddet for valget går 9. september, og resultatet kunngjøres 17. september, skriver Uniforum.
Årets underviser på OsloMet
Studentene ved OsloMet har kåret Sam Woodford til årets underviser.
Woodford er universitetslektor ved Institutt for maskin, elektronikk og kjemi og fikk mange nominasjoner fra sine studenter. En jury bestående av studenter fra alle de fire fakultetene ved OsloMet har utpekt ham som vinner.
I begrunnelsen står det blant annet at Woodford tar til seg tilbakemeldinger fra studentene og bruker dem aktivt for å forbedre sitt undervisningsopplegg. Han har en åpen dør til faste tider og gjør seg dermed tilgjengelig for studentene. Videre viser han forståelse for at visse temaer kan være vanskelige og prøver aktivt å finne frem til måter å gjøre dem mer engasjerende, heter det.
Leder av Studentparlamentet ved OsloMet, Amalie Fadler Opdal, overrakte prisen under et kick-off for ansatte på Rockefeller 29. august.
Får gratis T-bane og buss
De ti medisinstudentene fra Gaza som skal studere ved Universitetet i Oslo i høst, får gratis offentlig transport i hovedstaden den tiden de er i Norge.
Det er klart etter at hovedstyret i Oslo Sporveiers Arbeiderforening har bevilget 23.000 kroner for å dekke studentenes transportkostnader. Dette tilsvarer månedskort i sone 1 for alle de ti fram til januar.
Foreningens politiske sekretær Solemann Razzaq sier at studentene nå kan fokusere fullt ut på sine studier uten å bekymre seg for reiseutgifter.
— Disse medisinstudentene representerer fremtidens leger, de som en dag vil stå på frontlinjen for å gi livsnødvendig behandling til mennesker i nød. Gjennom denne støtten bidrar Oslo Sporveiers Arbeiderforening direkte til å løfte et folk som sårt trenger håp og medisinsk bistand, sier han.
Medisinstudentene fikk opprinnelig avslag på visumsøknadene, men fikk komme til Norge likevel etter at statsminister Jonas Gahr Støre ba UDI om å omgjøre vedtaket.
Støtter 49 doktorgrader i næringslivet
Forskningsrådet har tildelt 102 millioner kroner i støtte til 49 doktorgrader i bedrifter.
Målet er å styrke konkurransekraften, kompetansen og kapasiteten i næringslivet, skriver regjeringen.no.
Prosjektene handler blant annet om kunstig intelligens (KI), kartlegging av sårbar natur i Arktis og rehabiliteringstiltak i spesialisthelsetjenesten.
— Nå setter vi KI-milliarden ut i livet, og finansierer en rekke doktorgradsløp som skal utvikle konkrete løsninger for bruk av kunstig intelligens i næringslivet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp).
Billigere å ta toget for studenter
Regjeringen introduserer nye rabatter på togbilletter for studenter for at flere skal velge grønne reisealternativer.
Fra 1. oktober vil studenter få 50 prosent rabatt på både enkeltbilletter og periodebilletter på lengre togreiser som Bergen-Oslo, Stavanger-Kristiansand, Oslo-Tlnsberg og Trondheim-Bodø, skriver regjeringen.no.
Tidligere har studentrabattene vært på henholdsvis 25 og 40 prosent.
Rabattene vil ikke gjelde for reiser innenfor områder som omfattes av avtalene med de fylkeskommunale kollektivselskapene Ruter (Oslo/Akershus), Skyss (Bergen), AtB (Trondheimsregionen) eller Kolumbus (Stavanger/Jæren).
Bachelor utenfor campus
Nord universitet tilbyr for første gang en bachelorutdanning utenfor et fast studiested. Det skjer i Nærøysund kommune, der 27 studenter i disse dager starter på en deltidsbasert barnehagelærerutdanning.
Tilbudet er et samarbeid mellom Nord universitet, Nærøysund kommune og Namdal studiesenter, skriver Namdalsavisa.
Det er stort behov for kvalifiserte barnehagelærere i kommunale og private barnehager i Nærøysund. Det er bakgrunnen for at kommunen tilbake i 2022 tok kontakt med Nord universitet for å få etablert en desentralisert barnehagelærerutdanning.
– Vi har et ansvar for å distribuere utdanningene der behovene er størst. Dette er et viktig prinsipp for regjeringa, å få utdanningene ut i distriktene, sier Vegard Sellæg fra Nord universitet til avisa.
Utdanningen har tre fysiske samlinger per semester med mulighet for praksis i egen barnehage. I tillegg har studentene tilgang på 80.000 kroner årlig i tilskuddsmidler fra Statsforvalteren.
Joik blir universitetsfag
Neste semester vil NTNU tilby 7,5 studiepoeng i joik, samisk musikk og samspill.
– Håpet er å få til en undervisningsform som speiler samisk kultur og foregår på joikens premisser, sier stipendiat Viktor Govasli Wilhelmsen ved Institutt for musikk til Under Dusken.
Hun forteller at emneplanleggingen ikke er ferdig ennå, men det er klart at undervisningen vil bli praktisk orientert.
Det vil være et åpent emne uten fagkrav, så hvem som helst kan melde seg opp.
Dette blir det andre samisk-rettede emnet ved NTNU. Fra før av har universitetet emnet «Samiske tema i skolen».
Nyeste artikler
Positivt vedtak i Nokut. Status som høgskole berget
Jubler for universitet i Innlandet
For få publiseringspoeng per fagleg tilsett
Fleksible lærerutdanninger er populære og gode
Skal orientere NTNU-styret om den økonomiske statusen
Mest lest
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Toppkandidat dumpa etter hemmeleg vurdering. — Det verste eg har sett
Nå kommer Norges 11. universitet
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant