Lyser ut 1,5 milliarder til forskning og utvikling

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av koronakrisen kan bedrifter nå å søke Forskningsrådet om totalt 1,5 milliarder kroner et halvt år før planen. De første prosjektene vil få svar på søknadene sine før sommeren.

Dette vil gjøre det mulig for bedriftene å opprettholde og utvide arbeidet med forskning og utvikling, slik at de skal komme igjennom krisen og være i posisjon til å gripe mulighetene som kommer i perioden etter, skriver regjeringen i en pressemelding.

Regjeringen viser til erfaringer fra den forrige store økonomiske krisen i 2008, og at det da var et særlig behov for å støtte bedriftenes arbeid med forskning og utvikling når økonomien sviktet.

— Forskning og utvikling har aldri vært så viktig som nå, og vi må fortsette å satse på bedriftene som skal skape morgendagens arbeidsliv. Regjeringen ønsker at bedriftenes arbeid med forskning og utvikling ikke stopper opp på grunn av den sitasjonen vi er i nå. Derfor er jeg veldig glad for at Forskningsrådet nå løpende tar imot søknader og vil tildele flere ganger gjennom 2020, sier næringsminister Iselin Nybø.

Pengene som nå lyses ut skal stimulere bedrifter til å investere i FoU som kan gi økt konkurransekraft, omstilling og verdiskaping. Innovasjonsprosjekter skal også gi andre samfunnsøkonomiske gevinster, for eksempel gjennom deling av forskningsbasert kunnskap og bidrag til å løse samfunnsutfordringer.

— Etter koronakrisen vil Norge og verden for øvrig stå overfor en økonomisk utfordring av ukjente dimensjoner. Mange bedrifter vil slite tungt. Samtidig åpner det seg gode muligheter for de som har investert i forskning og utvikling sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Utlysningen dekker hele bredden av norsk næringsliv, geografisk og bransjemessig.

Det opplyses om at det er ønskelig med søknader innenfor alle fagområder, teknologier, problemområder, markeder og fra bedrifter av alle størrelser.

Man kan søke på ordningen her.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS