Nå kommer tilbudet om ekstra lån og stipend

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken vil over 200 000 studenter få tilbudet om det varslede tilleggslånet på 26 000 kroner, hvor 8 000 blir gjort om til stipend.

Regjeringen og Lånekassen varsler i en pressemelding at pengene vil komme raskt for de som kan dokumentere inntektstap som følge av koronakrisen.

Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark

I løpet av de nærmeste dagene vil studenter som mottar lån og stipend få en e-post fra Lånekassen. De som har rett på tilleggslånet vil kunne logge inn på Dine sider for å søke.

— E-postene vil bli sendt ut puljevis over flere dager, og ingen kan søke før de får denne e-posten. De som søker, må fylle inn en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av koronautbruddet, forklarer administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark, i pressmeldingen.

Det var i slutten av mars at regjeringen la denne økonomiske krisepakken på bordet for studentene, som i likhet med mange andre har mistet deltidsjobben eller blitt permittert.

Etter forhandlinger i Stortinget ble en ekstra milliard lagt i potten for å sikre en høyere andel stipend.

— Studenter som har mistet viktig inntekt kan glede seg over at pengene da blir utbetalt i løpet av noen dager. Dette kommer i tillegg til at de fikk utbetalt resten av studiestøtten for semesteret samlet i april, og at studenter kan kvalifisere til den midlertidige lønnskompensasjonsordningen. Summen av dette bidrar til å hjelpe studentene i den situasjonen vi er i, sier Asheim i pressemeldingen.

Lånekassen vil gjennomføre stikkprøver av søkere for å sjekke at de faktisk har mistet inntekt som følge av korona, står det i pressemeldingen. Dersom søkere har gitt uriktige opplysninger, vil ikke deler av lånet bli gjort om til stipend.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS