Universitetet i Agder

Utdanner sykepleiere i distriktene

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Agder vil ta opp studenter til distriktsvennlig bachelor i sykepleie i 2021, og det planlegges opptak i tilsvarende tilbud i bachelor i vernepleie og barnehagelærerutdanning i 2022-2023. Det vedtok universitetsstyret onsdag.

Sunniva Whittaker, rektor ved Universitetet i Agder.
Sunniva Whittaker, rektor ved Universitetet i Agder.

Utdanningene vil ha digital undervisning kombinert med fysiske samlinger i distriktet, lokale studentgrupper som møtes jevnlig og får oppfølging, samt fysiske samlinger på campus. Praksis skal gjennomføres lokalt.

— Vi ser at regionen har et behov, og det vil vi gjerne bidra til å dekke. Vi arbeider for å fullfinansiere studiene, slik at vi ikke må redusere på våre vanlige studieplasser innen disse fagene i Kristiansand og Grimstad, sier UiA-rektor og styreleder Sunniva Whittaker til uia.no.

— Økt satsing på distriktsvennlig utdanning vil også være i tråd med regjeringens søkelys på «Lære hele livet». Nå kan vi tilby utdanning til flere personer som av ulike grunner trenger kompetansepåfyll eller omstilling i voksen alder for å kunne fortsette å bidra i arbeidslivet, sier Whittaker.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS