Kortnytt

Vurderer å redusere arealbruken på Rena

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Innlandet har tidligere annosnert at de ønsker å leie store arealer i det soms kal bli arena Rena på rena. Nå forteller rektor Kathrine Skkretting til Østlendkingen at høgskolen må revurdere sin interesse.

I følge avisa forklarer rektor Kathrine Skretting dette med at de i likhet med alle andre universiteter og høgskoler har fått beskjed fra departementet om å se på arealbruken. Hun påpeker at dette kan hindre en større satsing på nye arealer i Arena Rena, som er under planlegging. |

Åmot kommune har planlagt at de skal bygge et nytt kvartal på minst 2.000 kvadratmeter i Rena sentrum. Intensjonen var at høgskolen skulle leie 700 kvadratmeter i nybygget, men det kan nå reduseres til 300 kvadratmeter.

Byggestart er ennå ikke bestemt, og de nye signalene fra høgskolen om at arealbehovet ikke er så stort som først antatt, er en kalddusj for prosjektet i følge Østlendingen.

Varaordføreren i Åmot, Espen André Kristiansen (Ap), legger ikke skjul på at det er viktig å ha med HINN som en stor leietaker.

— Arena Rena er et campusprosjekt, og jo mer areal høgskolen ønsker, desto bedre blir prosjektet. Dessuten er det nå toget går, sier Kristiansen, som bekrefter overfor Østlendingen at de nye signalene fra HINN er mottatt i et møte i forrige uke.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS