Kortnytt

222 skal styre Horisont Europa

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interessen var stor da Forskningsrådet og Innovasjon Norge inviterte til innspill til deltakere i nasjonale referansegrupper for EUs nye forsknings- og innovasjonsprogram, Horisont Europa.

Av nærmere 1400 interesserte har Forskningsrådet nå plukket ut 222 medlemmer til å delta i referansegruppene, skriver Forskningsrådet på sin hjemmeside.

I alt ti slike grupper skal komme med innspill knyttet til Norges prioriteringer, strategiske prosesser og oppfølgingen av Horisont Europa, EUs neste, syvårige rammeprogram. Dette er verdens største program som finansierer forskning og innovasjon, med oppstart i 2021 og et budsjett på nærmere 1000 milliarder kroner.

Kristin Danielsen, områdedirektør for internasjonalisering i Forskningsrådet, uttaler at det kom innspill til svært mange gode og relevante kandidater.

— Vi er glade for den store interessen og det har vært mange hensyn å balansere for å sette sammen referansegruppene. Vårt mål har vært å få en balansert representasjon som tar hensyn til næringsliv og offentlig sektor i tillegg til forsknings- og innovasjonsmiljøene, dernest fagområder, institusjoner, geografi og kjønn for å nevne noe, sier Danielsen.

Medlemmene kommer hovedsakelig fra norske forskningsmiljøer, næringsliv, offentlige virksomheter og andre mulige deltakergrupper i Horisont Europa. Målet er at de skal sikre at nasjonale strategier, konkurransearena og utlysninger henger godt sammen.

Referansegruppene skal også bidra til at norske aktører får bedre informasjon om utlysninger og satsinger i Horisont Europa, noe som igjen kan øke muligheten for at norske aktører fra akademia, næringsliv, offentlig sektor får gjennomslag i rammeprogrammet.

Medlemmene kan sees via denne linken.

(Joar Hystad / Khrono)

Powered by Labrador CMS