Kortnytt

Bekrefter åpne lesesaler og biblioteker for Oslo-studentene

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På dagens pressekonferanse bekreftet byrådsleder Raymond Johansen at lesesaler og biblioteker skal åpnes for studenter i Oslo fra og med torsdag.

Johansen åpnet opp for både utendørs- og innendørstrening for barn og unge under 19 år, samt utendørs trening for voksne med inntil 10 personer.

Johansen og byrådet opprettholder nesten helt stengte kjøpesentre, skjekestopp ogs stengte treningssentre.

Johansen trakk fram at smitten stiger i Oslo, samtidig som man nå letter på tiltak, og han undertsrekte betydningen av at alle følger smittevernreglene, tross en oppmykning.

Det var i starten av uka det var klart at regjeringen opphevet tiltaksnivåene for østlandskommunene, og dermed kan kommunene gå tilbake til egne lokale tiltak, og kun følge de øvrige nasjonale tiltakene.

Dette betyr at studenter i Oslo-regionen kan dra på lesesaler og campus fra torsdag av.

Fredrikstad og Hvaler har bedt om at ringtiltakene forlenges til fredag for å få nok tid til å vurdere egne tiltak, og studenter her kan tidligst komme tilbake på fredag.

Mange har den siste tiden bedt om at det blir mulig for studentene å komme tilbake til studiestedene sine.

— Dette er gledelig. I en situasjon hvor regjeringen åpner for reiser på vinterferier, og vi vet at mange har bestilt utenlandsreiser, er vi glad for at det også er en åpning for våre studenter. Vi tar ansvaret svært alvorlig, og skal sørge for godt smittevern, og vet at våre studenter er veldig pliktoppfyllende, sa rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, til Khrono, i starten av uka.

— Dette er viktig for studentene. De har savnet lesesalene veldig, og har hatt mangel på fasiliteter. Vi skal være klare fra torsdag morgen av, sier han.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS