Kortnytt

Fire unge forskere til CAS

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Lysne Voje er en av forskerne som nå kan komme til CAS.

Fire unge forskere er plukket ut til CAS' program for unge forskere. Senter for grunnforskning (CAS) er et forskningssenter som holder til ved Det Norske Vitenskapsakademi i Oslo, men er en selvstendig stiftelse. De fire forskerne er Helen Frances Leslie-Jacobsen, Daniele Miano, Kristin Shaw og Kjetil Lysne Voje, skriver CAS på egne nettsider.

Forskere som får et opphold ved CAS får selv sette sammen en forskergruppe, og kan invitere kolleger fra hele verden til å bidra. Programmet for de unge forskerne er toårig, der det første året går med til å arrangere workshops, som skal gjøre forskerne i stand til å utvikle både eget prosjekt og et profesjonelt nettverk. Det andre året er som for etablerte forskere som kommer til CAS, da skal man lede en forskergruppe.

Leslie-Jacobsen er forsker i middelalderfilologi ved Universitetet i Bergen, Voje er forsker ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, Miano er førsteamanuensis i historie ved Universitetet i Oslo og Shaw er førsteamanuensis i matematikk ved Universitetet i Oslo.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS