Kortnytt

Første meritterte underviser på NHH

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matematikkprofessor Jan Ubøe er Norges Handelshøyskoles første meritterte underviser. Det kommer frem i en melding fra høgskolen.

Jan Ubøe er matematikkprofessor.

– Utviklingen av et fremragende læringsmiljø har høyeste prioritet på NHH, og det er derfor svært gledelig at vi nå har utnevnt vår første meritterte underviser, sier rektor Øystein Thøgersen i meldingen.

Ubøe tok doktorgrad i matematikk ved Universitetet i Oslo i 1987 og har arbeidet ved NHH siden 2000. Han har tidligere fått tildelt bronsesvampen, som er bachelorstudentenes påskjønnelse til forelesere som i deres øyne har gjort en ekstraordinært god innsats i undervisningen.

Vurderingskomiteen finner at Ubøe skårer høyt på alle kriteriene: Fokus på studentenes læring, en klar utvikling over tid, forskende tilnærming til undervisning og en kollegial holdning og praksis.

Som Khrono tidligere har skrevet er det flere og flere utdanningsinstitusjoner som utnevner fremragende undervisere. Både Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Stavanger har utnevnt sine første denne våren.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS