Mener husleie for studenter må reduseres

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Gjestelista fra Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo og AUF mener at studentsamskipnaden SiO nå må sette ned husleien. Som Khrono har skrevet er det mange studenter som er permittert som følge av korona-utbruddet. De har ikke krav på dagpenger fra Nav.

–⁠ Når også studenter er med på denne nasjonale dugnaden, så mener Gjestelista det er riktig at SiO setter ned leia for alle studenter. Dette kan være å halvere den eller kanskje fryse den helt så lenge denne krisa pågår. Det må uansett være såpass mye at det monner og ikke bare blir en symbolsk hundrelapp, sier Bjørn Winquist til Universitas.

Winquist sier at han mener alle studentboligaktører og de som leier ut privat også nå bør kutte i husleien, men at SiO er de eneste studentene har mulighet til å påvirke.

Fawzi Warsame fra AUF studerer jus ved Universitetet i Oslo. Han sier til Universitas at ungdomspariet også mener at SiO bør gjøre noe med husleien, enten utsettelse eller redusert leie.

–⁠ Ettersom det er dyre leiepriser i Oslo kan dette gjøre at flere studenter får lettet på trykket, sier han.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim har lovet en krisepakke for studenter denne uken.

Gunn Kirsti Løkka er boligdirektør i SiO. Hun sier til Universitas at samskipnaden nå jobber med praktiske løsninger for betalingsutsettelse for studenter som av ulike grunner har midlertidige problemer med å betale husleien.

–⁠ Våre tiltak må også sees i sammenheng med de nasjonale tiltakene, og vi følger med på avklaringene om krisepakke for studentene gjennom Lånekassen, som ventes snarlig.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS