Kortnytt

NTNU gir 40 nye millioner til Samfundet

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTNU spytter inn de siste 40 millionene som mangler for at Studentersamfundet i Trondheim kan starte sitt utbyggingsprosjekt.

Det informerte rektor Anne Borg om under torsdagens styremøte ved NTNU.

— I lys av pandemien, er det en vanskelig tid å være student. Vi ser at undersøkelsene viser at mange studenter sliter psyko-sosialt og føler på ensomheten. Studentfrivilligheten har også krevende tider og vi ser hvor viktig den er. Trondheim er kjent for sitt flotte studentmiljø og vi vil at det skal fremstå slik også fremover, sa Borg under møtet.

Rektor ønsker med det å bruke handlingsrommet hun har med å gi de resterende 40 millionene som gjør at utbyggingsprosjektet blir fullfinansiert. Fra før har NTNU bevilget 30 millioner kroner i form av årlige driftstilskudd på 3 millioner i ti år.

Studentersamfundet har ventet på disse millionene, og har siden studentene selv spyttet 35 millioner inn i potten, håpt at NTNU ville øke sitt bidrag.

Fra før har også Trondheim kommune og Studentsamskipnaden bevilget penger til prosjektet.

Nyheten om de ekstra millionene ble godt mottatt på styremøtet torsdag.

— Som medlem av Samfundet takker jeg for at du informerer oss om dette. Utrolig viktig at det blir noe av bygginga, dette har vært et ønske siden 50-tallet, sa studentrepresentant i styret, Mathilde Sjøhelle Eiksund.

Lederen for Studentersamfundet, Karen Mjør, setter utrolig stor pris på støtten.

— Det viser virkelig at NTNU ser viktigheten av Samfundet og studentfrivilligheten i Trondheim. Disse midlene sikrer byggestart i november 2021 og er et prosjekt som vil ha stor betydning for mange generasjoner av kommende Trondheimsstudenter. NTNU har støtta dette prosjektet helt fra starten med fyllinga i Nidelva til dagens fantastiske bevilgning. De er en uvurderlig støttespiller for oss, skriver Mjør i en e-post til Khrono.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS