Kortnytt

Skal ha samarbeid om forsvarsforsking

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FFI har laget ett av instrumentene på Nasas nye Mars-kjøretøy. Når kjøretøyet lander i februar 2021 skal en forskergruppe ved Universitetet i Oslo styre instrumentet og forske videre på dataene som kommer inn. L

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) inngår et mer strategisk samarbeid. UiO og FFI har allerede i mange år hatt et utstrakt samarbeid om forsking og utdanning innen realfag og teknologi. Det nye samarbeidet kommer frem i en pressemelding fra FFI.

Aktuelle fagområder for samarbeidet er sensorteknologi, autonomi, cybersikkerhet, kvanteteknologi, nettverksteknologi, romteknologi, strømningsfysikk og materialteknologi.

Hovedtyngden av samarbeidet skal skje gjennom aktiviteter og prosjekter ved Institutt for teknologisystemer (ITS), som er plassert på Kjeller. FFI-forskere skal ha bistillinger ved UiO for å bidra med undervisning og veiledning av master- og PhD-kandidater der. Forskere fra UiO kan ha bistillinger ved FFI for å bidra til instituttets forskning.

Avtalen legger til rette for at UiO og FFI går sammen om felles prosjektsøknader til Forskningsrådet, ESA, EU og Nato. Det kan også bli aktuelt å samarbeide om felles laboratorier for forskning og utdanning. Partene vurderer også å samarbeide om bachelorutdanning i realfag og teknologi.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS