Kortnytt

Tar regninga for andre studenter

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet å fordele 550.000 kroner til studentforeninger og studenthus som sliter på grunn av tapt inntekt eller økte kostnader på grunn av pandemien.

— For oss er det veldig viktig å støtte studentforeninger og studenthusene som gjør det de kan for å opprettholde sin drift gjennom pandemien, studentleder ved UiT Herman Siggerud, i en pressemelding fra parlamentet.

Herman Siggerud

Siggerud legger til at det er viktig med sosiale og faglige møteplasser for studenter som gjerne bor trangt og med lite ressurser.

— Ikke minst er det viktig å unngå at vi mister foreninger og engasjement som følge av økonomiske utfordringer. Så må vi alle gjøre vårt beste for å holde engasjementet oppe, legger studentlederen til.

Foreningene som mottar støtte er:

  • City Scene Alta 150.000
  • Driv studenthus Tromsø 280.000
  • Håp i Havet 100.000
  • Tromsø medisinske forening- Endorfin 20.000

Midlene som fordeles kommer fra en oppspart pott som egentlig brukes til andre formål, men som nå omdisponeres.

Hvert år setter studentparlamentet av penger fra semesteravgiften i Tromsø og Finnmark for at nye studentforeninger skal kunne startes opp, og noen år blir det da midler igjen.

— Vi er heldige som har disse midlene spart opp nå og får muligheten til å fordele vår egen lille krisepakke. Det er godt med en gladsak i det som ellers er en krevende situasjon, legger Siggerud til i pressemeldingen.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS