Kortnytt

Utenlandske studenter kan komme til Norge

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. juli kan studenter som har fått opptak til studier i Norge komme til landet. Dette vil gjelde både for studenter med rett til studieopphold etter EØS-reglene og studenter med oppholdstillatelse for studieopphold etter reglene som gjelder for tredjelandsborgere. Unntaket omfatter også utvekslingselever i videregående opplæring og folkehøyskoleelever.Dette kommer frem i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Statsråd Henrik Asheim er glad for at utenlandske studenter kan komme til Norge i høstsemesteret.

– Jeg har gjennom hele denne perioden ønsket en mest mulig normal situasjon til høstens studiestart. En del av det er å kunne ønske internasjonale studenter velkommen til Norge og til norske universiteter og høyskoler. Jeg vet at mange institusjoner gleder seg veldig til å ta imot sine nye internasjonale studenter, og det gjør jeg også, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i pressemeldingen.

Karantenereglene vil være gjeldende for studentene som kommer fra utlandet.

Flere norske universitet og høgskoler har sagt nei til all utveksling kommende semester, og noen, som Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet har også sagt nei til innveksling. Andre, som NTNU, har sagt at de vil forsøke å kunne ta imot studenter fra andre land.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS