Kortnytt

13,5 mill til havutdanninger

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem prosjekter ved universiteter og fagskoler får 13,5 millioner kroner for å øke den digitale kompetansen i havutdanningene.

UiT får det største beløpet på 4,8 mill til prosjektet Digital brukerkompetanse i havrelaterte utdanninger. De andre som får midler er Norges miljø og biovitenskapelige universitet NMBU, Fagskolen i Hordaland, Fagskolen i Ålesund og Nordland fagskole.

Diku ((Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) deler ut midlene, som ble lyst ut i forbindelse med regjeringens oppdaterte havstrategi Blå muligheter.

— De blå næringene er i en rivende utvikling og vi er kjempefornøyd med å ha fått en så stor del av tildelingen fra Diku. Vi tar det som en bekreftelse på at vi har satt i gang et godt prosjekt som vil sørge for å bringe forskning og utdanning tettere sammen med næringslivet og samtidig gi nye læringsformer for alle de som er tilknyttet havrelaterte næringer, sier Kathrine Tveiterås, dekan ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT Norges arktiske universitet til uit.no.

Dekan Kathrine Tveiterås ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT Norges arktiske universitet.

(Hege larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS