Digitale vitnemål: Løsning trolig klar innen to år

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nasjonal arbeidsgruppe for digitalisering av vitnemål har utarbeidet et forslag til løsning som nå har vært på høring i UH-sektoren, skriver Unit (Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning) på sine sider.

— En tilfredsstillende løsning for digitale vitnemål vil trolig blir klar i løpet av et par år. Løsningen vil blant annet gjøre manuell kontroll av vitnemål overflødig, sier konstituert avdelingsdirektør i Unit, Geir Magne Vangen.

Digitale vitnemål må også kunne utveksles på tvers av landegrenser. Slik datautveksling skjer allerede gjennom EMREX-samarbeidet der Vitnemålsportalen deler felles standarder med åtte land, skriver Unit.

Arbeidsgruppen anbefaler at institusjonene har ansvar for langtidslagring av egne vitnemål. I tilfelle fusjoner, overtas ansvaret for langtidslagring av den sammenslåtte institusjonen. Arbeidsgruppen leverte sin rapport rundt årsskiftet, rapporten har nå vært ute på høring hos lærestedene. De 15 institusjonene som har gitt høringssvar, er positive til forslaget og løsningen som foreslås.

Neste trinn i prosessen er at arbeidsgruppa jobber frem et mer gjennomarbeidet førsteutkast til digitale vitnemål i tett dialog med institusjonene.

Les mer om saken på Units hjemmeside.

(Joar Hystad / Khrono)

Powered by Labrador CMS