Lyser ut 30 millioner

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskningsrådet har sendt ut en hasteutlysning der de bevilger inntil 30 millioner kroner til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere korona-utbruddet. Forskningsrådet skriver selv at målet er å støtte forskning som vil gjøre oss i stand til å forstå og begrense den nye COVID-19, samt å forbedre effektiv pasientbehandling og (nasjonal og internasjonal) folkehelseberedskap og -respons på dette viruset og eventuelle fremtidige virusutbrudd av liknende art.

Universitetet i Stavanger har allerede svart med to prosjektsøknader. Søknadsfristen er 31. mars.

– Våre forskningsmiljøer vil bidra til å gjøre samfunnet i stand til å takle kriser som den vi nå er oppe i. Det er viktig å starte forskningen mens epidemien fortsatt er i en tidlig fase slik at den kan bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset, sier Merete Vadla Madland, prorektor for forskning ved UiS, i en pressemelding.

Det ene prosjektet er vil avdekke sammenhengen mellom risikokommunikasjon og sårbarhet i sammenheng med korona-virusutbruddet, og skal ledes fra Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Det andre prosjektet skal ledes fra Det helsevitenskapelige fakultet. Det vil utvikle nye måter å effektivt formidle kompleks, men viktig informasjon relatert til spredning av smittsomme sykdommer på, og på den måten hjelpe beslutningstakere til å ta bedre, mer tidsriktige beslutninger. Prosjektet har særlig fokus på video som formidlingsmedium.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS