Styrevedtak: Ingen krisestipend ved UiS

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) har i dag vedtatt at det ikke blir opprettet en generell ordning med krisestipend til internasjonale studenter.

Ledelsen gjorde opp sin mening i saken i slutten av april. Siden har studentrepresentantene Magne Bartlett og Cathrine Sønvisen i det ekstraordinære styremøte tidligere i mai, bedt rektor om å legge fram saken for styret.

De to mener UiS burde følge etter blant andre OsloMet og Universitetet i Bergen som begge har opprettet krisefond for internasjonale studenter.

Men i dag landet styret ved UiS på motsatt konklusjon. I et sirkulasjonsvedtak følger et hårfint flertall ledelsens anbefalte vedtak om å ikke opprette krisestipend.

Studentrepresentant Magne Bartlett er skuffet over styrevedtaket.

Fem stemte nemlig for å opprette krisestipend, mens seks stemte mot.

De to studentrepresentantene, Svein Erik Tuastad, Tuan Williams og Tom Hetland var de fem som mente universitetet burde få på plass en krisestipend-ordning.

— Jeg stiller meg spørrende til hvorfor man argumenterer imot dette. Det innebærer en økonomisk kostnad for universitetet, men når andre institusjoner har valgt å gjøre det og UiS er en institusjon med en relativt stor andel internasjonale studenter, så synes jeg dette er synd, sier studentrepresentant Magne Bartlett til Khrono. Han legger til:

— Jeg mener man må utvise solidaritet med de internasjonale studentene i en krisesituasjon.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS